Spagetti med supergod kasslersås

 

På Läsarnas favoritrecept TOP 10 sedan 2019!

Denna kasslersås tillagas rätt så ofta här hemma och är en riktig favorit. Inte nog med att den är snabblagad, den är även mycket god. Tomatpuré tillsammans med oregano och grädde är basen till såsen, sedan är det bara att lägga till vad man själv vill ha, typ champinjoner eller paprika kanske? Denna rätt älskas av barn kan jag lova, prova så får du se.

Till sex portioner behöver du:

800 g kassler (fett bortskuret)

1 msk olja

1-2 msk oregano

1 msk vetemjöl

5 dl matlagningsgrädde

1 1/2 – 2 msk tomatpuré

ev lite salt och peppar

nykokt spagetti för 6 portioner (40 gr/portion om du följer VV)

Gör så här:

  1. Skär kasslern i bitar eller i strimlor.
  2. Värm oljan i en kastrull. Lägg i kasslern och låt den puttra bort all vätska. Rör om i kastrullen lite då och då.
  3. När vätskan nästan är borta så rör du ner mjölet. Blanda ordentligt.
  4. Häll i matlagningsgrädden och blanda. Tillsätt oregano och tomatpuré. Låt allt puttra ihop.
  5. Smaka av om du vill ha lite mer oregano, tomatpuré, salt eller peppar. Kasslern brukar ge sälta så smaka innan du saltar.
  6. Servera den goda såsen till nykokt spagetti och tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 9 points per portion med 4 % grädde och 12 points med 10 % laktosfri grädde.

16 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.