Kycklingköttbullar med tomatsås

 

Kycklingfärs är inte det lättaste att jobba med. Det är kladdigt och svårt att forma till fina bollar eller biffar. Men prova att göra detta recept ändå, för det är gott och ett bra alternativ till mot det röda köttet. Receptet kommer från Viktväktarnas receptbas på nätet. Jag har dock valt att ta en tetra finkrossade tomater istället för 6 stycken vanliga tomater som det är enligt deras recept. Välj själv hur du vill ha det.

Kycklingköttbullar med tomatsås-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-weight watchers-kyckling-kycklingfärs-nadjaskitchen.se-

Till 4 portioner behöver man:

Kycklingköttbullar:

1 gul lök

400 g kycklingfärs 5%

1 msk ströbröd

1 ägg

1 msk margarin 80%

salt

peppar

Tomatsås:

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 tsk rapsolja

1 tetra finkrossade tomater

1 kruka färsk basilika

salt

peppar

Pasta:

140 okokt pasta (spagetti)

Gör så här:

  1. Riv 1 gul lök till kycklingköttbullarna och blanda ihop det med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Rulla till bullar och stek i margarin.
  2. Hacka lök och vitlök till tomatsåsen. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk.
  3. Häll i finkrossade tomater (eller 6 grovhackade tomater) och blanda ner i grytan. Låt puttra i cirka 30 minuter.
  4. Koka pastan.
  5. Salta och peppra såsen och tillsätt basilikan.
  6. Mixa eventuellt såsen om du vill ha den jämn och tillsätt de stekta köttbullarna.
  7. Servera med pasta och eventuellt lite riven parmesan (1 msk per portion).

Kycklingköttbullar med tomatsås-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-weight watchers-kyckling-kycklingfärs-nadjaskitchen.se-

ViktVäktana

  • WW Points: 8 points per portion. Om du önskar parmesan till så lägg till 1 points per portion.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.