Savoykålswok med het nötfärs och sojasås

 

Denna rätt har goda smaker av citrongräs, chili och ingefära. Med andra ord; riktigt gott. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Servera den som den är med sojasås eller lägg till kokt ris. Sojasåsen kan ersättas med limeklyftor som man pressar över, det blir riktigt fräscht.

Savoykålswok med het nötfärs och sojasås

Savoykålswok med het nötfärs och sojasås

Portioner: 4

Ingredienser: 

500 g savoykål

150 g morötter (1-2 st)

125 g rädisor

1 citrongräs

1 röd chili

 3 msk färskingefära, riven

2 msk rapsolja,

500 gram nötfärs

Sojasås:

2 msk rapsolja

2 ½ msk kinesisk soja

1 lime

1 msk honung

½ tsk salt

Gör så här:

Om du vill ha ris tillsammans med denna rätt så börja med att lägga den på kokning. Strimla savoykål. Skala och skär morötterna i slantar eller i tunna stavar. Ansa och halvera rädisorna. Lägg allt i en skål. Banka citrongräset och skär bort de nedersta 2 cm. Finhacka citrongräset och den röda chilin. Skala och fin riv ingefära till 3 msk riven.

Savoykålswok med het nötfärs och sojasås-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-matkasse-hemköp

Hetta upp 2 msk olja i en panna och stek nötfärsen på hög värme i 4-5 minuter. Tillsätt 1 msk kinesisk soja, chili, citrongräs och ingefära. Stek färsen ytterligare i 2 minuter. Lägg över färsen i en skål. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och stek grönsakerna på hög värme i 4 minuter. Krydda med lite salt. Blanda ihop allt till sojasåsen i en skål. Vänd ner färsen bland grönsakerna och låt allt bli varmt. Servera färgblandningen med eventuellt kokt ris och ringla över sojasåsen.

Viktväktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med 5-10 % nötfärs: 6 points per portion
    • Med 12 % nötfärs: 14 points per portion
  • WW Points: 9 points per portion för färsen och 3 points per portion för soyasåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.