Köttfärs, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Baconlindade järpar

Bacon höjer smaken och piffar upp så gott som alla maträtter, men det är kaloririkt. Om du inte behöver tänka på kalorierna så använd gärna riktig bacon men annars är kalkonbacon eller rökt skinka bra alternativ istället för bacon. Det smakar inte riktigt detsamma men det duger som ersättare. Samma kan man säga om färsen. Om du vill ha lite saftigare järpar så använd blandfärs men jag har använt nötfärs då det är magrare. Med dessa godingar så önskar jag er en toppenfin och solig helg!

Baconlindade färsjärpar - propoints - vvtillsammans - mittviktväktarna

Baconlindande järpar, 4 portioner:

1/2 dl ströbröd, 1 dl mellanmjölk, 2 schalottenlökar, 1 vitlöksklyfta, 2 ägg, 500 g nötfärs, salt, peppar, 100 gram kalkonbacon

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbrödet och mjölken och låt det svälla 5 minuter. Skala och finhacka löken och krossa vitlöken. Rör ner äggen i ströbrödet tillsamman med löken och vitlöken. Rör färsen med salt och peppar och blanda i äggblandningen. Forma färsen till avlånga rullar och linda en baconskiva runtom. Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt in i ugnen. Stek i cirka 20 minuter, vänd gärna järparna efter halva tiden.

Baconlindade färsjärpar

Servera eventuellt med potatis eller en bit bröd, salsa, vitlökssås och mycket sallad. Lägg till propoints för eventuellt potatis och liknande.

Viktväktarna

  • WW Flex: 8 smartpoints per portion
  • Smartpoints: 9 smartpoints/portion enligt receptet ovan
  • Propoints: 9 propoints/portion enligt receptet ovan
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.