Små kakor, Viktväktar recept bak

Finska pinnar

Småkakor älskar jag bara, oftast brukar det inte räcka med en eller två för de är ju så goda. Det är tur då att ett recept brukar räcka till många kakor och vill man inte baka ut alla på en gång så går det bra att ha degen i frysen. Här kommer en riktig klassiker bland alla småkakor: Finska pinnar!

Propoints: 103 propoints för hela satsen enligt receptet nedan. Dela upp det med antal bitar kakor du gör. Exempel: vid 30 stycken kakor så är en kaka 3 propoints.

Det här behöver du:

Mördeg: 225 g smör, 1 3/4 dl strösocker, 10 rivna bittermandlar eller 5-6 droppar mandelolja, 5 dl vetemjöl

Pensling/Garnering: 1 äggvita, 1/2 dl pärlsocker, 1/2 dl hackad sötmandel

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta raskt samman dem till en deg, du kan med all fördel även använda matberedaren. Dela degen på 4 bitar. Rulla ut varje bit till fingertjocka längder och lägg dem bredvid varandra på bordet. Skär längderna i cirka 5 cm långa pinnar. Lägg dem på plåt med bakpapper och platta gärna till lite. Pensla pinnarna med äggvita och strö sedan över pärlsocker och hackad sötmandel. Grädda i 200-225 grader tills de är svagt guldgula, 8- 10 minuter.

Njut!

Facebook: Nadjaskitchen.se

Instragram: Nadjaskitchen

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Helena Ljunggren

    2010/02/23

    Finska pinnar var det riktigt längesen jag åt, det ser kalas ut. perfekt att ha i frysen, jag får nog ta och försöka mig på lite småkakor 🙂

  • Rebecca

    2010/03/02

    Finska pinnar… UNDERBART GOTT!

Kommentera