Kesoplättar
Dessa Kesoplättar kan serveras vid många olika tillfällen: till frukost, lättare lunch eller på ett buffébord. Variera dem med olika tillbehör. Man kan till exempel lägga samman plättarna med en klick gräddfil, strimlad skinka och hackad lök emellan. Eller så kan man servera dem som en efterrätt med bär eller sylt. Jag har valt att äta dem precis som de är och det räckte för mig. Använd gärna en plättlagg om du har det eller så gör du som jag gjorde: ta ett 1/2-deciliter mått och fyll den upp till 3/4 med smet, alltså inte helt full skopa, och stekt i vanlig teflonpanna. Jag fick exakt 12 stycken plättar på detta sätt.
Till 4 portioner behöver man:
250 g Keso (0,2% – 1,5 %)
4 ägg
2 msk smält smör
ca 1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
5 msk mjöl
ev smör/olja till stekning (ej inräknad i pointsen)
Gör så här:
- Vispa upp äggen.
- Rör ner det smälta smöret, saltet och Keson. Blanda väl.
- Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och rör till en slät och jämn smet.
- Värm en stekpanna på medelvärme och smält eventuellt lite smör inför stekningen.
- Ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får fin och vacker gyllene färg.
- Servera plättarna med en blandad sallad och eventuell en klick keso. Smaklig måltid!
Viktväktarna
- mittWW Smartpoints BLÅ: en plätt är 2 smartpoints eller 4 smartpoints/portion vid 4 portioner
- mittWW Smartpoints GRÖN: en plätt är 2 smartpoints eller 6 smartpoints/portion vid 4 portioner
- mittWW Smartpoints LILA: en plätt är 2 smartpoints eller 4 smartpoints/portion vid 4 portioner
3 kommentarer
Nadja
Tack själv Malin för att du följer min lilla blogg. Kram Nadja
Malin
Återigen tack för inspirerande recept! Följer din blogg varje vecka. /Malin
Ann-Sofi Matsafari
Perfekt mellanmål:)