Fisk, Viktväktarna Smartpointsrecept

Halstrad hoki med frisk basilikasås

Som ni vet är jag förtjust i vit fisk, gärna gös. Jag försöker äta och tillaga mer fisk men inte lätt alla gånger då vi har en familjemedlem som inte alls tycker om fisk. Att halstra (steka eller grilla på hög värme) en fisk är inte alls så svårt men mitt råd om du använder fryst fiskfilé är att tina den först och gärna krama ur lite av vätskan utan att förstöra formen på fisken. Här serveras fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts (endast kryddad med lite salt, peppar och några droppar soja) och en god och fräsch basilikasås.

Till fyra portion behöver du:

Halstrad fisk: 600 g fryst hoki (eller annan vit fisk), salt, peppar, vitlökspulver, 2 msk rapsolja

Basilikasås: 1 msk fiskfond + 2 dl vatten, 2 dl grädde (15 %), 1 1/2-2 msk citronsaft, cirka 20 blad färsk basilika, 1 dl riven ost (17 %), ca 3 msk maizena redning, salt, peppar

Gör så här:

Tina fisken och skär så att du får fyra portionsbitar. Strö salt, peppar och vitlökspulver över köttsidan på fiskbitarna. Ställ åt sidan. Koka upp fiskfonden, grädden, citronsaften och redningen till en sås. Skölj basilikan och mixa ihop den och osten med såsen. Salta och peppra och håll såsen varm. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan och stek fisken på hög värme i cirka 1 – 1 1/2 minut på var sida.

Om du vill ha stekt lök och haricots verts till så är det bara att skiva cirka 2 gula lökar i skivor och stek den mjuk . Salta och peppra och häll några droppar soja. Ta cirka två nävar fryst haricots verts och låt den tina upp tillsammans med den stekta löken.

Servera fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts och häll basilika såsen lite runt om eller på fisken. Om du vill ha lite kolhydrater så rekommenderar jag potatismos till. Gott!

Viktväktarna

Smartpoints: en portion är 9 smartpoints enligt receptet ovan. (6 sp om du använder 4 % eller 7 % matlagningsgrädde)

Propoints: en portion är 8 propoints enligt receptet ovan. (6 pp om du använder 4% matlagningsgrädde)

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Emma

    2011/02/09

    Härligt med fiskrecept! Det behövs här 🙂

  • Mårtenssons kök

    2011/02/09

    Ser mycket gott ut, basilikasås låter smaskigt.

  • Jimmie

    2011/02/09

    Ser och verkar otroligt gott ut. Måste skärpa mig och laga lite mer fisk.

    Trevlig och bra blogg du har.

    Mvh Jimmie

  • Marie

    2011/02/11

    Denna fisk kommer definitivt att serveras i helgen.

  • Evelina

    2016/04/22

    WOW! Ser underbart gott ut!!

Kommentera