Kassler med stuvade morötter

Stuvade morötter äter man inte var dag längre och när man väl gör det så blir det extra gott. De passar till kassler, falukorv och till och med köttbullar skulle jag vilja säga. Gör dubbel sats och ha till matlådan dagen efter!

Kassler med stuvade morötterTill två portioner behöver du:

200 g kassler

Stuvning: 2-3 morötter, 1 1/2 dl vatten, salt, 1 msk smör, 1 msk vetemjöl, 3 dl mellanmjölk, salt, peppar och ev. lite riven muskotnöt

Gör så här:

Börja med att koka potatisen om du vill ha det till. Skala och skär morötterna i slantar. Lägg morötterna i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka i cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken. Morötterna ska inte bli alltför mjuka utan ha lite tuggmotsånd kvar. Ta fram en stekpanna och smält smöret. När smöret är smält blandar du in mjölet och späder det direkt med mjölk under vispning. Låt det koka upp och glöm inte att röra om så gott som hela tiden.

Kassler med stuvade morötterNär stuvningen har kokat upp så blandar du ner morötterna och smaksätter med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot. Låt stuvningen tjockna lite. Stek snabbt upp kasslerskivorna. Servera kasslern med stuvade morötter och nykokt potatis. Strö över lite hackad persilja.

Viktväktarna

Smartpoints: 1 portion är 8 sp, lägg till smartpoints för potatisen

Propoints: 1 portion är 6 pp, lägg till propoints för potatisen

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kassler med stuvade morötter

  1. Hej Linda, jag använder mig av Viktväktarnas receptskapare för att räkna ut propointsvärdet per portion. Observera att detta recept är beräknat för 2 portioner och inte 4.
    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *