Mjuka kakor,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Knäckig äppelkaka

 

Ni som följer Nadjaskitchen även på Facebook kunde i förra veckan se att jag bakade denna gamla goding. Jag hade en liten ”gissa vad jag bakar”-tävling om detta och Sussi Hägg vann en presentcheck från Fontana. Det lönar sig att ”gilla” bloggen på Facebook.

I alla fall så blev denna gamla goding bakad och tidigare recept blev lite justerad. Jag har minskade lite på sockret och den blev lagom söt i mitt tycke. Det bästa är ju att den bakas i långpanna och man får mååånga goda bitar, perfekt när man ska ha gäster.

Till en plåt (ca 30 x 40 cm) behöver du: 

2 ägg, 3 dl socker, 6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 300 g smör, 3 dl havregryn, 4-5 medelstora äpplen, 1-2 msk kanel, 1-2 msk strösocker, pärlsocker (ca 3/4 dl)

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt det svälla medan du skalar äpplena. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten, tillsätt smör- och havreblandningen. Blanda väl. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Med hjälp av en sked som du doppar i vatten kan du lättare fördela smeten över hela plåten. Tryck ner äppelskivorna och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 grader i cirka 20-30 minuter, känn gärna med en sticka om kakan är klar. Låt svalna lite innan du skär den i bitar.

Kakan går bra att frysa in, lägg dock smörpapper emellan lagren. Hoppas det smakar!

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: totalt är det 247 smartpoints för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.
  • Tidigare ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints (gammalt VV program): totalt är det 251 smartpoints för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.
  • Propoints (gammalt VV program): totalt 149 för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.
Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.