Kotlett med kokt potatis och sås

 

Jag har länge varit sugen på att kunna mosa en kokt potatis i lite gräddsås och äntligen har det blivit av. Jag har lagt lite svamp i såsen men det går lika bra utan. Allt beror på tycke och smak. Jag har använt mig av champinjoner som jag gillar mest men föredrar du annan svamp så går det lika bra.

Till 4 portioner så behöver man:

800 gram potatis

1 större morot

150 gram haricots verts

ca 600 gram fläskkotletter utan ben och fett bortskuret

2 tsk rapsolja

salt

peppar

150 gram färska champinjoner (kan uteslutas)

2 ½ dl matlagningsgrädde

½ tsk kinesisk soja

Gör så här:

  1. Skala potatis och morot. Koka det i lättsaltat vatten. Skär det eventuellt i mindre bitar för snabbare kokningstid.
  2. Tillsätt haricots verts bönorna när cirka 5 minuter kvarstår av koktiden.
  3. Stek kotletterna i rapsoljan och krydda med salt och peppar.
  4. När kotletterna har fått fin färg lägger du dem på ett fat med folie över.
  5. Skär champinjonerna i skivor och låt det fräsa i samma stekpanna som kotletterna. Salta och peppra lite.
  6. När champinjonerna fått fin färg tillsätter du matlagningsgrädde, soja och lite vatten.
  7. Låt allt sjuda i några minuter tills potatisen blir klar. Smaka av såsen för att se om det behövs lite mer salt eller peppar. Späd eventuellt med lite vatten om det så behövs. TIPS! Du kan även lägga tillbaka kotletterna i såsen så blir de lite saftigare.
  8. Servera kotletterna med kokt potatis, haricots verts, morotsbitar och svampsås.

ViktVäktarna:

  • WW Points: 11 points med 10 % laktosfri grädde och 8 points med 4 % grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.