Kotletter med gremolata

Vi hade fina kotletter till middagen igår och för att piffa upp dem lite så gjorde jag en Gremolata. En jättegod blandning som gjorde susen. Denna blandning kan jag tänka mig att använda till både fisk  eller till att strö över på en  god  sallad med bönor eller kikärter.

Kotlett med gremolata

Du behöver detta till 4 portioner:

4 skivor putsade fläskkotletter (helst benfri), rivet skal av en väl tvättad citron, 1 dl hackad persilja, 1-2 hackade vitlöksklyftor

kotlett med gremolata

Börja med att tvätta av citronen väl. Riv skalet fint i en skål och häll i persilja (går bra med fryst då den färska var inte fin i affären).

Gremolata

Hacka sedan vitlöken fint, 1-2 beroende på smak. Blanda sedan ihop allt tillsammans, låt det sedan stå medan du steker/grillar kotletterna fint. Servera kotletterna tillsammans med en god sallad eller med kanske kokt potatis. Strö över Gremolatan på kotletterna och njut sedan av måltiden.

Viktväktarna

Smartpoints: 1 sp per kotlett. Gremoaltan är gratis, passar även dig som kör mättande dag

Propoints: 3 pp/kotlett

16 thoughts on “Kotletter med gremolata

  1. Hej! Jag tycker salladen var god som den var, citronsaften gav den en tydlig karaktär. Men för variation kan jag absolut tänka mig att tillsätta någon krydda. Ha en bra dag!

  2. Hej Nadja!

    Chokladen brukar komma i handlen något halvår efter jag får den 🙂 så du får vänta lite må gott mvh Daniel

  3. Hahaha såg nu Toproos då lär ingen fatta ett skit bara mina vänner 🙂 skriv Daniel Roos desserter eller något sånt haha Top Roos

  4. Jadu, min hjärteform hämtade jag hos mina föräldrar, men det är en vanlig form. Hjärta med löstagbar kant verkar lite klurigare att hitta, har också kikat efter en sådan men har inte heller lyckats hitta någon.
    Men vi får helt enkelt kika vidare och hittar jag nån, så får du veta.

    Gremolata har inte heller jag testat, men med så härliga bilder kan man ju inte annat än att bli sugen.

  5. Oj vilken respons det blev här då. Jätteskoj! Gremolata är gott och kan se några redan nämnt användas till pasta och vegetariskt. Det är bara fantasin som sätter gränser. prova er fram 😀

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *