Köttfärs,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Köttfärsrullader med timjan och tomatsås med grönsaker

Denna goda middag hade vi till middag i lördags och den gick rätt så snabbt att göra. Piffa upp köttfärsen med lite timjan och tillsammans med denna tomatsås blir den saftig och god. Passar perfekt nu när hösten börjar komma.

Köttfärsrullander med timjan

Du behöver detta till 4 portioner:

500 g nötfärs 10%, 2 ägg (kan uteslutas), 1 dl mellanmjölk (eller vatten), 2 tsk potatismjöl, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk timjan, 1-2 gula lökar, 2 paprikor, 1 squash, 2 msk matolja, 1 burk krossade eller passerade tomater (500 g)

Gör så här:

Blanda köttfärs med ägg, mjölk/vatten, potatismjöl, salt och kryddor. Forma till rullader. Skala och skiva löken, kärna ur och strimla paprikan, skiva squashen. Bryn rulladerna i hälften av matfettet. Ta upp dem. Fräs grönsakerna i resten av matfettet. Blanda i tomater och smaka av med salt och kryddor. Lägg rulladerna i tomatsåsen och koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.

Köttfärsrullader med timjan

Rulladerna kan serveras med kokt potatis, ris eller pasta. Men de är även goda att äta som de är tillsammans med vitkålssallad om du kör typ GI.

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: 9 smartpoints per portion, det blir ingen skillnad i pointsvärdet om du tar vatten istället för mjölk. Lägg till points för potatisen.
  • Tidigare ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints: Rätten är totalt 36 smartpoints med ägg och mellanmjölk och en portion blir då 9 smartpoints. Om man utesluter ägg och tar vatten istället för mjölk så blir rätten totalt 30 smartpoints och en portion är 8 smartpoints. Lägg till smartpoints om du har kokt potatis eller annat till.
  • Propoints: Rätten är totalt 33 propoints med ägg och mellanmjölk och en portion blir då 8 propoints. Om man utesluter ägg och tar vatten istället för mjölk så blir rätten totalt 27 propoints och en portion är 7 propoints. Lägg till propoint om du har kokt potatis eller annat till.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.