Efterrätter, Pajer (bak), Viktväktar recept bak

Rabarberpaj med kokostäcke

Detta supergoda recept har jag fått från min arbetskamrat Anna och som jag med glädje delar med mig vidare, jag har dock gjort några pyttesmå förändringar. Kombinationen rabarbern och kokosen tillsammans är perfekt. Smakerna smälter samman och det blir himmelskt gott. Passa på och baka denna paj medan rabarbern finns, för vips så är säsongen snart slut.

Propoints: hela pajen är 130 propoints enligt receptet nedan. Dela det med antal bitar, tex vid 10 bitar är en bit 13 pp.

Rabarberpaj med kokostäcke

Detta behöver du:

Smulpaj: 150 g smör eller margarin, 250 g mjöl, cirka 1 dl socker (kan uteslutas eller minskas)

Fyllning: cirka 400 g rabarber, ev lite strösocker att strö över

Kokostäcke: 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 4 dl kokos, 100 g rumsvarmt smör eller margarin

dsc_0575

Gör så här:

Börja med pajdegen; smula  snabbt ihop smör, mjöl och socker, antingen för hand eller med maskin. Kläm ut degen i en pajform, helst med avtagbar botten/kant. Skär rabarbern i skivor (1/2 cm tjocka) och fyll formen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt kokosen och rör sedan i smöret. Bred detta över rabarbern så att det blir ett täcke över hela pajen.

Rabarberpaj med kokostäcke, vaniljsås

Grädda pajen i cirka 20 minuter i 175 grader C varm ugn (mitt i ugnen). Servera denna himmelskt goda paj med vaniljsås eller vaniljglass med den fortfarande är varm eller ljummen. Njuuut!

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

 • Milla

  2009/06/24

  Gud så gott!

 • Carro

  2009/06/24

  Den såg oerhört god ut !
  Jag måste verkligen få tag i Rabarber från något håll.
  Minns inte när jag åt det senast ..
  Ha en bra dag 🙂

 • Cutecakes-Paulina

  2009/06/24

  Gud vad gott, har faktiskt aldrig bakat rabarberpaj,denna kan jag tänka mig att testa!

 • Cat

  2009/06/24

  Såg supergod ut, skall absolut prövas.
  Får man fråga vad det var för pyttesmå ändringar du gjorde från originalreceptet?
  Mvh

 • Nadja

  2009/06/25

  Svar till Cat:
  Då rabarbern kan vara rätt så syrlig så har jag ökat mängden med socker. I ett annat fall så har jag även lagt till lite vanilj i degen för att få en liten extra touch av vanilj, jag bara älskar doften av vanilj.

  Hälsningar Nadja

 • Emilies Skafferi

  2009/06/25

  Jag kan tänka mig att det passar bra ihop. Jag håller med dig, bäst att passa på medans de finns!

 • Karolina

  2010/09/26

  Jag testade ditt recept med äpplen idag. Riktigt smaskigt!

 • Viki

  2012/05/24

  Skulle man kunna göra denna med blåbär/hallon? 🙂

 • Nadja

  2012/05/24

  Svar till Viki: Det tror jag säkert! Om du provar så måste du lova att återkomma och berätta hur det blev.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.