Choklad,  Godis,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Snickerspraliner

Dessa snickerspraliner är försvinnande goda. Passar perfekt till alla tillfällen och inte bara nu över jul. Jag fann grundrecept på baka.se men har dock ändrat lite (som vanligt). Storleken på pralinerna avgör även mängden. Jag gjorde i storleken ”normalstora chokladbollar” och fick cirka 25 stycken. Det skulle nog ha blivit någon mer men smeten var ju så god…

Snickerspraliner

Detta behöver du till cirka 25 stycken praliner:

100 g smör, 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 1 msk kallt kokt kaffe eller vatten, 4 msk jordnötssmör, 1 rulle Center choklad med kolafyllning, 1 dl salta jordnötter, 200 g ljus choklad

Gör så här:

Börja med att blanda ihop smör, havregryn, socker, vaniljsocker, kakao och kaffe i en bunke. Rör sedan ner jordnötssmöret.

Snickerspraliner

Lägg i Centerchokladen och krama sönder dem i smeten så att kolasåsen rinner ut och chokladen blir till mindre bitar. Blanda även i jordnötterna (hacka dem i mindre bitar om så önskas). Ta en klick smet i handen och forma den till lagom stor boll och lägg på ett fat. Gör likadant med resten av smeten och ställ kallt i någon timme.

Snickerpraliner

Smält chokladen över ett vattenbad, temperera den gärna, och doppa sedan pralinerna i chokladen. Låt det rinna av ordentligt och ställ pralinerna på bakplåtspapper för att stelna. När de har stelnat så kan placera dem i små fina pappersformar. Nu är de redo att avnjutas. Förvaras i kyl om du inte har tempererat chokladen.

Viktväktarna:

  • WW Flex Smartpoints: hela satsen har 172 smartpoints. Vid 30 bollar så blir det 6 smartpoints per boll.
  • Smartpoints (gammalt program): 7 sp per styck vid 25 stycken (totalt för hela receptet är 171 sp)
  • Propoints (gammalt program): 4 pp per styck vid 25 stycken praliner
Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

  • Nadja

    Hej Åsa
    Ledsen att du har fått vänta men nu har jag räknat ut receptet. En pralin är 4 pp. Verkligen värd varje pp.

    Ha det gott Nadja

  • Nadja

    Linn! Tusen tack för att du la upp detta recept på baka.se. Pralinerna är såååå grymt goda! / Nadja

  • Linn

    Nej men! Vad glad jag blev nu, det är nämligen mitt recept på baka.se du utgått ifrån! 🙂 Trodde knappt det var någon som provat det, så när jag av en slump sökte på ”chokladbollar” i din blogg och fick syn på detta blev jag superglad!
    Håller med om att de är himla goda, och så smidigt eftersom de är enkla att göra också.Roligt att du hittade receptet!

  • Nadja

    Ha en riktigt fin jul du med och hoppas pralinerna faller er i smaken. Kramar från mig / Nadja

  • Ann-Britt

    Hej Naida!

    Jag tar kaffe i då! Nu ska här inhandlas och bjudas på när nära och kära kommer hit på Juldagen! Så kul med ett nytt recept att testa.

    Vill passa på att önska en Riktig God Jul!
    Ha det bra och njut av helgen!

    Kram:))

  • Anders

    Jag kan föreställa mig att det smakar toppen. Provar att göra nu till Jul samt att ta med till jobbet någon gång och bjuda.

    Anders

  • Nadja

    Hej Ann-Britt! Tack för att du uppmärksammade detta. Det ska stå 1 msk kallt kaffe eller alternativt vatten. Jag använde mig av kaffe och vill påpeka att det inte smakar kaffe på grund av det. Men om man inte är kaffedrickare så går det lika bra med vatten.

    Kramar Nadja

  • Ann-Britt

    Hej igen Nadja!

    Satt precis och skrev upp vad som behövs inhandlas för att göra Snickers Pralinerna!
    Du har skrivet 1 Msk kallt kokt vatten. Men sedan står det att det ska blandas i kaffe i bunken. Menar du 1 Msk kallt kaffe eller 1 Msk vatten, eller bara Kaffe eller bara vatten?

    Kram:))

  • Ellan Eriksson

    Låter mumsigt, ska testa o göra bums men i receptet står det kallt kokt vatten, verkar som om en liten tryckfels nisse har varit i farten 😉

  • Ann-Britt

    Hej Nadja!

    Dessa ser vansinnigt goda ut, och är det säkert också!
    Ska handla ingredienserna och göra dom inom kort!
    Tack för ännu ett bra recept!

    Kram:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.