Hallonbakelse med daimkross

 

Ikväll så är vi bortbjudna så jag kommer inte laga någon midsommarmat. Och det lika bra för jag är inte så förtjust i sill och sånt. Däremot har jag lovat att ta med något gott till efterrätt. Jag bestämde mig för denna bakelse som är otroligt lättlagad. Kakan kan göras kvällen innan och sedan så vispar du grädden och dekorerar den strax innan gästerna kommer. Förvara i kyl tills de ska serveras, kan tas ut en stund innan förstås.

Hallonbakelse med daimkross

Detta behöver du till cirka 30 rutor:

Kaka: 6 ägg, 4 dl socker, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 200 g mald mandel

Garnering: 3 dl vispgrädde (20%), cirka 1 – 1 1/2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker, färska hallon, 1 krossad dubbeldaim

Gör så här:

Visp ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver som i sin tur blandas i den malda mandeln. Tillsätt allt i äggsmetem, rör om till en jämn smet. Smörj ett bakplåtspapper väl med matfett och lägg i en mindre långpanna, cirka 25×35 cm. Jag hade en lite mindre så kakan blev lite tjockare varav den fick stå någon minut längre i ugnen. Bred ut smeten, grädda i 175 grader i cirka 35 minuter eller tills den känns torr. Stjälp upp på bakplåtspapper, dra försiktigt av papperet den gräddats på. Låt svalna ordentligt. Hit kan du förbereda kvällen innan. Täck kakan om den ska stå över natten så att den inte blir torr.

 Hallonbakelse med daimkross

Vispa grädden och smaksätt den med kakao och vaniljsocker. Skär kakan i rutor och spritsa chokladgrädde på. Garnera med färska hallon och daimkross. Man kan även bre grädden på kakan så att det blir som en tårta och dekorera sedan med hallon (och/eller andra bär) och daimkross.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela receptet är 181 points. Dela det med antalet bitar du skär upp. Vid 30 bitar så blir 1 bit 6 points.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.