Muffins

Blåbärsmuffins med kokos

 

Fiskesäsongen har smått börjat för min man igen och när man sitter länge vid vattnet så kan det vara gott med något sött till kaffet. Denna gång så hade jag lite färska blåbär till övers och snabbt blandande jag ihop denna muffinssmet. Blåbär tillsammans med kokos är jättegott, dessa muffins är till och med godare dagen efter, så lika bra att göra en dubbel sats (24 st) på en gång. Blåbären går naturligtvis att bytas ut mot hallon.

Blåbärsmuffins med kokos

Detta behöver du till 24 normalstora muffins:

8 dl mjöl, 4 dl socker, 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver, 2 dl kokos, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl mjölk, 2 ägg, 50 g smält smör/margarin, cirka 2-4 dl blåbär (frysta går bra)

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner det tillsammans med smält smör i de torra ingredienserna. Rör ihop allt väl. Vänd sedan försiktigt ned bären, rör inte för mycket. Fördela smeten i 24 muffinsformar, använd gärna en muffinsform så att muffinsarna får mer stadga. Grädda mitt i ugnen i 200-225 grader mitt i ugnen i cirka 20 minuter, känn gärna med en sticka så att muffinsarna är torra. Låt muffinsarna vila en stund innan de lossas från formen.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

15 kommentarer

 • Hanna

  Jaha=) Jo men det ska jag göra=) Jag bakar, smakar och ger bort till familjen och grannarna 🙂 Skoj de med=)En del fryser man in.

   
 • Hanna

  Det kan ha varit jag som gjort något fel.
  Men de var lite svårt att vispa ihop mjöl och ägg så jag la till mjölken. Det stod ju inte vad man skulle vispa mjölk´med så jag vispade mjölken med ägget och mjölet.

  Chokladmuffinsen blev ju som tur bra ju =)

  Och på lördag ska jag försöka med Nougatkladdkakan:)

  Se till och ha kvar den här bloggen så man kan kika efter lite recept på kakor och annat skoj 🙂

  Ha det bra/Hanna

   
 • Hanna

  Idag bakade jag faktist dom här muffinsen men måste ha gjort något för för jag vet inte hur dom blev=/
  Men däremot blev chokladmuffins med kola och daim utsökte 🙂

  Ihelgen ska jag försöka med något annat härifrån:)

  ha det bra/hanna

   
 • Pialotta

  Så himla gott det här ser ut.. Muffins det är grejer det och nu som både blåbär och lingon finns i våra skogar så…
  ha de gott/Pialotta

   
 • Nadja

  Svar till Lena:

  Nu för tiden så satsar han nästan bara på Gös som är en svårfångad fisk. Annars har det både blivit gädda, abborre och lax med tiden. Den är ju så gott med nyfångad och färsk fisk, en stor skillnad mot fisken från frysdisken.

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.