Bucatini med falukorvsstubbar

 

Gratinerad falukorv i ugn är ju så gott. Här har jag piffat upp den med lite chilisås och oregano. Det här är vardagsmat i lyxförpackning. Varför piffar vi inte upp vår vardagsmat lite oftare? Det tar oftast inte mera tid men slutresultatet blir ju så så mycket godare. Hur gör ni för att piffa upp eran vardagsmat? Bucatini är en pastasort som liknar spagetti men är tjockare. Självklart får ni använda vilken pasta ni än vill, men jag varierar mer än gärna. Det är ytterligare ett sätt att piffa upp vardagen på.

Detta behöver du till 4 portioner:

400-500 Lantkorv/Falukorv/Måltidskorv, 3 dl chilisås, 1 tsk oregano, 1 dl riven ost (17 %), 1 gul paprika, ev lite rapsolja, salt, grovmalen svartpeppar, nykokt Bucatini eller annan valfri pasta för 4 portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i 5 centimetersbitar och lägg på en ev. smord plåt. Skär ett rutmönster på korven snittyta. Blanda chilisås och oregano och lägg en matsked sås och en matsked riven ost ¨på varje korvbit. Överbliven sås läggs runt om tillsammans med skuren paprika i bitar. Salta och peppra och fördela på plåten. Sätt in plåten i ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera med nykokt pasta och en korvbit med paprika och chilisås.

Ett tips: du kan även lägga till gul lök, squash och andra grönsaker om du vill ha det mer mättande.

ViktVäktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: Vid uträkningen så har jag räknat med 500 gram 9% korv och sedan enligt receptet (ingen rapsolja). Då blir 1 portion 14 smartpoints totalt. Om man använder sig av 23 % korv så blir det totalt 19 smartpoints per portion.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: har här räknat 400 gram viktväktarnas måltidskorv och Barillas Bucatini pasta, det blir 13 sp / portion (14 sp om du har 500 gram korv)

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.