Currypilaff med kyckling

 

Gillar du curry? Ja då ska du absolut testa detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket. Lättlagat men ändå så gott. Servera måltiden med grönsaker i olika färger, man äter med ögat också.

Currypilaff med kyckling

Till 4 portioner behöver du:

1 gula lök, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl okokt basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med curry i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. Under tiden skär du kycklingen i bitar och steker upp den i resten av oljan. Salta och peppra kycklingen. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen i en stor skål. Servera gärna med lite haricots verts (eller sockerärter).

ViktVäktarna

    • WW Points: 9 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.