Hemmagjorda pommes

 

Dessa hemmagjorda pommes gjorde jag till Morots- och hallloumibiffarna. Det är en blandning av vanlig potatis, sötpotatis och palsternacka tillsammans med Santa Marias grillkrydda Chili och lite havssalt. Kanongott blev det. Du kan naturligtvis krydda det med vilken krydda du själv vill eller bara med lite havssalt. Detta är en så mycket bättre och hälsosammare variant än den friterade.

Till 4 portioner behöver man: 

8 medelstora potatisar

4 mindre sötpotatisar

4 palsternackor

grillkrydda

havssalt

1 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala potatis, sötpotatis och palsternacka (eller hoppa över denna punkt om du vill).
  3. Skär allt i stavar och lägg allt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ringla över oljan och blanda väl.
  5. Krydda med grillkrydda och havssalt.
  6. Stek potatisen i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, vänd och blanda allt gärna efter halva tiden.
  7. Servera genast.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 1 personlig points per portion. Jag har potatis som nollpointsmat, så här är det bara matfettet som räknas.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 8 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.