Italienska mandelskorpor utan socker

 

Här kommer ytterligare ett bakrecept till er som vill baka med sötströ istället för vitt socker. Jag måste säga att jag har verkligen försökt uppskatta sötströ eller annat alternativt sötningsmedel men har väldigt svårt för det. Jag tycker att bakverken får en bismak av sötningsmedlet som förstör allt och det är inte värt det. Så blev det även med dessa mandelskorpor, bismaken som kom i efterhand förstörde det för mig och jag åt inte mer än 1. Jag föredrar fortfarande att baka med vanligt vitt socker – äta det ibland och inte alltid. Men om du inte stör dig på detta som jag gör så är det bara att baka på. Dessa mandelskorpor är goda och har en liten fräsch touch av citron. Här kommer receptet med sötströ, men om du vill baka med vanligt socker så hittar du receptet här.

Recept för en sats (mellan 50-60 skorpor):

200 g mandel/mandelspån/mandelflis

3 ägg

3 dl sötströ

1 krm vaniljpulver

1 krm salt

rivet skal av 1 citron

1 tsk bakpulver

ca 5 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Skålla, skala och flisa mandeln eller köp mandelflis eller spån.
  2. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna.
  3. Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan.
  4. Tillsätt sötningsmedel och vaniljpulver i äggulorna. Vispa samman det väl i flera minuter.
  5. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Du ska kunna vända på skålen utan att skummet flyter ur, då är det klart.
  6. Rör ner det i omgångar i äggule smeten och blanda försiktigt.
  7. Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om.
  8. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten.
  9. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar och forma långa längder.
  10. Lägg längderna på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter eller tills längderna har fått lite färg.
  11. Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna. De blir hårda när de kallnar.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 66 points. Det blir 1 points/bit vid 50-60 bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.