Kesoflätor

 

Detta är ett gott och lättbakat bröd till hösten goda soppor och mustiga grytor. I degen så finns det keso, som gör brödet extra saftig och god. Keson smälter och försvinner helt under gräddningen. Garneringen kan varieras i det oändliga. På bilderna så ser ni bland annat melonkärnor, blåa vallmofrön och sesamfrön. Ta det du har hemma eller gillar mest, det blir alltid godast så. Lycka till med brödbaket! // Nadja ❤

Till två stycken flätor behöver du:

25 g jäst,

3 dl fingervarmt vatten

250 g keso/cottage cheese 1,5%

1 tsk salt

1 msk honung

2 msk olja

10 dl vetemjöl

1 ägg till pensling + valfria frön till garnering

Gör så här:

  1. Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt keso, salt, honung och olja. Blanda.
  3. Arbeta sedan in vetemjölet tills degen är smidig. Spara eventuellt lite till ut baket.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter eller upp till 1 timme.
  5. Ta upp degen och dela den i 2 bitar.
  6. Dela sedan varje bit i ytterligare 3 delar och rulla dem till längder.
  7. Ta tre längder och fläta ihop till en fläta och lägg den på en plåt, klädd i bakplåtspapper. Gör likadant med den andra tre längderna.
  8. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk i ytterligare i 45 minuter.
  9. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  10. Vispa upp ägget.
  11. Pensla brödet med ägget och strö på med valfria frön efter tycke och smak.
  12. Grädda i 225 grader i cirka 20-25 minuter beroende på ugn.
  13. Låt brödet svalna lite innan du skär upp det i skivor och njuter!

ViktVäktarna:

  • WW Points: totalt har receptet 81 points (för båda limporna och frön är inte inräknade). En limpa har 41 points och dela den med antalet skivor du skär upp, ca 3 points/skiva.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.