Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt

 

Detta recept är perfekt för er som vill ha Taco på fredag men vill samtidigt prova på något nytt eller om man bara vill pimpa upp den vanliga grillkorven lite granna . Receptet kommer från Lithells Middagsakuten och är komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson. Denna måltid är snabblagad, kanske inte på 10 minuter som det utlovas i receptet då det hackas en hel del, men inom en kvart eller tjugo minuter i alla fall. Värdena inom parentes är till för oss som följer Viktväktarnas program.

Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt-lithells korvtacos-lithells-smartpoints-vvtillsammans-viktväktarna

Till 4 portioner behöver man:

8 grillkorvar (9 %), 8 salladsblad, 1 rödlök, 8 tacoskal

Guacamole: 2 avokado (små), 1 vitlöksklyfta, 1 liten bit gul lök, 1 röd chili, ½ tomat, 2 tsk olivolja, 2 tsk pressad lime/limejuice, salt

Tacoyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt (0%), 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, salt

Övrigt: gurka, tomat, rödlök, majskorn

Gör så här:

Stek korvarna i en stekpanna, cirka 7-8 minuter på medelhög temperatur till fin färg. Lägg eventuellt tacoskalen i ugn på låg värme för lite uppvärmning.

Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt-lithells korvtacos-lithells-smartpoints-vvtillsammans-viktväktarna

Gör Guacamolen under tiden korvarna steks. Du kan antingen mixa ihop alla ingredienser eller välja att finhacka alla dem och bara blanda ihop. Smaka av med salt. Rör därefter ihop yoghurtsåsen och smaka av med salt. Lägg salladsbladen i botten av tacoskalen, lägg därefter ner guacamolen och korv. Toppa med yoghurtsås och lite extra grönsaker så som tomat, gurka, röd lök och majs.

ViktVäktarna

  • WW Points: 1 portion (2 korvar) med 9% korv är 15 points, 11 points med korv från Maträtt (naturell), (avocado ej pointsfri)

2 kommentarer

  • Kia

    Alltså hur kunde du veta jag har en massa korv över sen valborg :)) korv taco så coolt …
    Tack igen Nadja för bästa sidan på internet.
    Trevlig söndag .

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.