Krämig citronpaj

 

Alltså tack ViktVäktarna! Denna citronpaj var riktigt, riktigt god. Tydligen kan man även göra två på en gång och frysa in den ena till senare tillfälle enligt ViktVäktarna. Ja, varför inte då den var väldigt enkel att göra. Jag valde att använda Bregott mellan till denna paj istället för vanlig margarin, samt att jag strösslade på lite mixad digistivekex som dekoration ovan. Du kan göra pajen i en rund pajform eller som jag i avlång smal pajform. Jag nöjde mig med en bit då den är ganska mäktig. Denna paj passar så bra till påskbuffén, så varför inte ta och göra den?

Till en paj (10-12 bitar) behöver man:

Pajskal: 6 digistivekex, 2 msk Bregott mellan

Fyllning: 300 gram kondenserad mjölk, 2 ägg, 2 färska citroner (1-1/4 dl citronsaft + 1 msk rivet citronskal)

Garnering: 1 krossad/mixat digistivekex

Gör så här:

Krossa/Mixa kexen fint. Smält Bregott och blanda ihop det med kexen. Tryck ut i en pajform och ställ det i kylen.

Blanda samman kondenserad mjölk och ägg i en skål. Tillsätt citronsaft, smaka av dig här hur mycket du vill att citronen ska ta över. Jag hade i en deciliter först och sedan la jag lite till. Blanda även i rivet citronskal. Häll smeten i pajformen.

Grädda mitt i ugnen i 175 graders värme i cirka 15 minuter. Låt kallna före servering.

ViktVäktarna:

  • WW Points: hela pajen har 86 points. Vid 12 bitar så blir det 7 points per bit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.