Kycklinggryta med bacon
För att vara en gryta så går denna rätt ganska så snabbt att tillaga, speciellt om du använder dig av färsk kycklingfilé. Den kan både serveras som en god festrätt eller som vardagssrätt, den är lika god för det. Jag gjorde en lite större sats och det blev då över till två matlådor. Om du ska frysa in det så tänk på att kokt potatis helst inte skall frysas, den blir inte god när den har tinat. Servera då rätten med ris eller pasta istället, det går lika bra.
Till cirka 6 portioner behöver du:
700 g kycklingfilé, 1 lök, 140 g bacon, 1 dl gröna ärter, 2 morötter, 2 vitlöksklyftor, 5 dl matlagningsgrädde 15%, 2 tsk torkad timjan, 2 tsk kinesisk soja, salt, peppar
Gör så här:
Börja med att lägga potatisen/pastan eller riset på kokning. Skala morötterna och löken. Skär kycklingfilen i lite större bitar och likaså baconet. Fräs kycklingen och baconet tillsammans med hackad lök i lite matfett i en gryta. Slanta moroten i lite större bitar och lägg även den i fräset.
När allt har fått fräsa i några minuter och ingen vätska finns i grytan lägger du till de frysta ärterna och pressar i vitlöken. Rör om och låt det få fräsa i någon minut. Häll i matlagningsgrädden, timjan, soja och smaka av med salt och peppar.
Låt nu grytan få puttra i cirka fem minuter så att smakerna kommer fram och såsen tjocknar lite. Glöm inte att servera en god sallad till.
Viktväktarna
- mittWW Smartpoints BLÅ: 10 smartpoints vid 6 portioner, lägg till points för potatis, pasta eller ris. Byt ut baconet mot kalkon/kycklingbacon så blir det 7 smartpoints/portion.
- mittWW Smartpoints GRÖN: 11 smartpoints vid 6 portioner, lägg smartpoints för potatis, pasta eller ris. Byt ut baconet mot kalkonbacon så blir det 9 smartpoints/portion
5 kommentarer
Nadja
Veronica, tack själv för feedbacken. Jättekul att det blev uppskattat där hemma hos er. Kram på er!
Veronica
Gjorde denna rätt nu ikväll. Mums vad gott! Uppskattat av både barn och vuxna! Tack för receptet!
Nadja
Sarah: absolut, använd det som passar dig bäst / Nadja
Sarah
lät väldigt gott. Tror jag ska testa, men med ris då eftersom jag gärna sparar till matlådor. Blir alltid mat över när man är själv och bara gör mat till sig själv.
Ann-Sofi Matsafari
Låter otroligt gott:)