Kyckling/Fågel,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Kycklinggryta med bacon

 

För att vara en gryta så går denna rätt ganska så snabbt att tillaga, speciellt om du använder dig av färsk kycklingfilé. Den kan både serveras som en god festrätt eller som vardagssrätt, den är lika god för det. Jag gjorde en lite större sats och det blev då över till två matlådor. Om du ska frysa in det så tänk på att kokt potatis helst inte skall frysas, den blir inte god när den har tinat. Servera då rätten med ris eller pasta istället, det går lika bra.

Kycklinggryta med bacon

Till cirka 6 portioner behöver du:

700 g kycklingfilé, 1 lök, 140 g bacon, 1 dl gröna ärter, 2 morötter, 2 vitlöksklyftor, 5 dl matlagningsgrädde 15%, 2 tsk torkad timjan, 2 tsk kinesisk soja, salt, peppar

Gör så här:

Börja med att lägga potatisen/pastan eller riset på kokning. Skala morötterna och löken. Skär kycklingfilen i lite större bitar och likaså baconet. Fräs kycklingen och baconet tillsammans med hackad lök i lite matfett i en gryta. Slanta moroten i lite större bitar och lägg även den i fräset.

Kycklinggryta med bacon

När allt har fått  fräsa i några minuter och ingen vätska finns i grytan lägger du till de frysta ärterna och pressar i vitlöken. Rör om och låt det få fräsa i någon minut. Häll i matlagningsgrädden, timjan, soja och smaka av med salt och peppar.

Kycklinggryta med bacon

Låt nu grytan få puttra i cirka fem minuter så att smakerna kommer fram och såsen tjocknar lite. Glöm inte att servera en god sallad till.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 10 smartpoints vid 6 portioner, lägg till points för potatis, pasta eller ris. Byt ut baconet mot kalkon/kycklingbacon så blir det 7 smartpoints/portion.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 11 smartpoints vid 6 portioner, lägg smartpoints för potatis, pasta eller ris. Byt ut baconet mot kalkonbacon så blir det 9 smartpoints/portion
Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.