Makaronipudding

 

Ibland så är det så skönt med något enkel och lättlagat. Denna rätt sköter sig själv i ugnen och man kan syssla med något annat under tiden. Den är med andra ord perfekt vardagsmat. Variera rätten på många sätt, till exempel: ändra på kryddningen och använd lite goa örter istället, byt ut broccolin mot paprika, använd korv istället för skinka osv.

Makaronipudding

Portioner: 4

Ingredienser: 

3 dl makaroner, okokta

1 bit purjolök

1 stånd broccoli

180 g rökt skinka

3 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

4 dl mellanmjölk, laktosfri

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaronerna nästan klara, spola eventuellt av i kallt vatten.
  3. Strimla purjolöken och skär broccolin i mindre buketter. Skär även skinkan fint.
  4. Blanda sedan allt med makaronerna och häll över det i en ugnssäker form.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Häll det över makaronerna.
  6. Grädda makaronipuddingen i cirka 30-40 minuter tills äggstanningen har stelnat och puddingen fått fin färg.
  7. Lägg eventuellt över folie om puddingen får för mycket färg.
  8. Servera en god tomatsallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 personliga points per portion
  • WW Points: 8 personliga points per portion

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Eva
    Jag tror inte jag gjorde det utan la bara i färsk broccoli i formen. Den tillagas i ugnen.
    Hoppas du kommer gilla rätten.

    Hälsningar Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.