Makaronipudding
2019/12/27
Ibland så är det så skönt med något enkel och lättlagat. Denna rätt sköter sig själv i ugnen och man kan syssla med något annat under tiden. Den är med andra ord perfekt vardagsmat. Variera rätten på många sätt, till exempel: ändra på kryddningen och använd lite goa örter istället, byt ut broccolin mot paprika, använd korv istället för skinka osv.
Makaronipudding
Portioner: 4
Ingredienser:
3 dl makaroner, okokta
1 bit purjolök
1 stånd broccoli
180 g rökt skinka
3 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl mellanmjölk, laktosfri
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka makaronerna nästan klara, spola eventuellt av i kallt vatten.
- Strimla purjolöken och skär broccolin i mindre buketter. Skär även skinkan fint.
- Blanda sedan allt med makaronerna och häll över det i en ugnssäker form.
- Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Häll det över makaronerna.
- Grädda makaronipuddingen i cirka 30-40 minuter tills äggstanningen har stelnat och puddingen fått fin färg.
- Lägg eventuellt över folie om puddingen får för mycket färg.
- Servera en god tomatsallad till.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 personliga points per portion
- WW Points: 8 personliga points per portion
Föregående
Saffranskladdkaka
Nyare
2 kommentarer
Nadja
Hej Eva
Jag tror inte jag gjorde det utan la bara i färsk broccoli i formen. Den tillagas i ugnen.
Hoppas du kommer gilla rätten.
Hälsningar Nadja
Eva
Antar att broccolin ska kokas innan den ska in i ugnen?
Ska testa detta i veckan!