Risgrynsgröt i Crock-Pot

 

Jag har testat att koka risgrynsgröten i min fina Crock-Pot. Vad enkelt och bekvämt det var att tillaga gröten där. Det känns fortfarande lika lyxigt att få maten tillagad med denna fina maskin, för resultatet är fantastiskt för så lite arbete. Om du inte har en Crock-Pot så finns samma recept HÄR för vanligt gryta/kastrull.

risgrynsgröt - crock-pot - viktväktarna- propoints

Till 6 personer så behöver du detta:

2 1/2 dl grötris okokt, 5 dl vatten, 2 msk smör/Bregott mellan, 1 tsk salt, 9 dl mellanmjölk laktosfri, 2-3 mindre kanelstångar, 1 msk vaniljsocker, 1- 1 ½ msk strösocker, kanel och ev mer strösocker till servering

Gör så här:

Blanda ihop allt i din Crock-Pot. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din Crock-Pot. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.

risgrynsgröt - crock-pot - viktväktarna- propoints Viktväktarna: 

  • WW PersonligaPoints: totalt är det 49 personliga points med Bregott mellan och 55 pp med smör. Dela det med antalet portioner som serveras, tex 6 portioner = 8 pp med Bregott Mellan och 9 pp med smör
  • mittWW Smartpoints BLÅ: Totalt 57 propoints (med laktosfri mjölk). Dela det med antalet portioner som serveras. Här tex. 6 portioner: 57/6= 9
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Totalt 57 propoints. Dela det med antalet portioner som serveras. Här tex. 6 portioner: 57/6= 9

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.