Hackad biff med paprika

 

Av en fin bit nötkött, typ fransyska, kan man göra mycket. Här har jag putsat köttbiten och sedan skurit den i små tärningar. Jag hade lite paprika som behövde tas hand om så den och lite lök och majs fick hänga med. Men ta med vilka grönsaker du än har hemma. Jag kan tänka mig lägga med både zucchini, squash och eller en riktigt god svamp. Kika in i ditt kylskåp och använd grönsakerna du har där. Att förbereda och hacka allt innan du börjar tillaga rätten kan vara till en fördel.

Hackad biff med grönsaker-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-

Till 4 portioner har jag använt:

800 gram fint nötkött, 1 stor röd paprika, ½ grön paprika, 2 gula lökar, 4 msk majskorn, 1 msk olja, 4-5 msk tomatpuré, 1-2 dl vatten, salt, peppar

Gör så här:

Börja med att finputsa köttet och skär den sedan i tärningar. Skär även paprikan och löken i tärningar. Värm upp en djupare stekpanna med 1 msk olja och fräs sedan nötköttet. För att få den mör och inte seg så häller jag gärna i lite vatten i pannan så att den får koka sig mjuk innan jag låter den fräsa upp.

Hackad biff med paprika-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-

När köttet mjuknat så låter du köttet tillsammans paprikan och löken få färg. När löken och paprikan har mjuknat så kan du även lägga i majsen så att den blir varm.

Hackad biff med paprika-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-

Tillsätt till sist tomatpuré och vatten. Blanda så att tomatpurén löser upp sig. Salta och peppra efter eget tycke. Låt smakerna puttra ihop i några minuter och sedan är det klart. Måltiden kan med fördel serveras tillsammans med lite ris, bulgur, couscous eller liknande.

ViktVäktarna

 • WW Points: 5 points per portion (utan ris)

2 kommentarer

 • Nadja

  Hej Linda,
  Skär köttet i tärningar och fräs det, lägg i vatten och låt det småkoka tills du tycker att köttet är mjukt, du kan behöva hälla i mer vatten. Jag tycker inte det behövs någon timme då man skurit i mindre tärningar. Det blir inte som köttfärssås då köttet inte är malt. Lägg inte i paprikan förrän du är nöjd med köttet, annars kommer den koka sönder och den behöver bara fräsa lite granna. Lycka till.

   
 • Linda

  Det ser så himla gott it men jag förstår inte tillvägagångssättet, ska inte köttet koka i nån timme för att bli mör? Kokar du det i bara vatten och sen fräser upp och tillsätter grönsakerna så det blir som en köttfärssås

  Ha en fin dag ☀️

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.