Söta Äppelmazariner

 

Äntligen så är det äppeltider igen! Att baka med äpplen är ju så gott. Om du gillar mandelsmak så ska du absolut prova dessa söta Äppelmazariner. Ta ett surare äpple som Granny Smith, då får du en fin brytning mot den övrigt söta mandelsmeten. Att göra egna mazariner är inte så svårt som det ser ut, så våga prova. Tro mig, om jag kan så kan även du.

Till 12 stycken mazariner behöver du:

Deg: 3 dl vetemjöl, 125 g kallt smör/margarin, 1/2 dl florsocker

Fyllning: 50 g rumsvarmt smör, 1 dl socker, 125 g riven mandelmassa, 2 ägg, 1 tsk mandelarom (Dr Oetker), 1 äpple

Gör så här:

Blanda snabbt ihop degen till mazarinerna. Forma det till en rulle, linda in den och lägg i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 12 bitar och tryck ut dem i mazarin- eller aluminiumformar. Nagga dem lätt med en gaffel och ställ formarna i kylen medan du gör fyllningen.

Rör ihop smör och socker till fyllningen. Blanda sedan ner riven mandelmassa. Rör tills allt är fint ihop blandat. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och smaksätt till sist med mandelarom. Fyll formarna nästan upp med smet och lägg en äppelklyfta i varje. Du kan skala äpplet om du vill men skalet ger en fin vacker brytning i formen.  Strö eventuellt ett tunt lager socker över. Grädda formarna mitt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Mazarinerna ska få fina gyllenbrun färg och smeten ska ha stelnat.

ViktVäktarna

  • WW Points: 13 points per mazarin

3 kommentarer

  • påväg...

    Åh fy tysan vad de ser goda ut. Det här var minsann ingen blogg för mig ser jag 😉
    Men jag tänker kika in här ändå!

    Jag jobbar med vikten jag åxå, lever jag på pulver just nu.. det funkar skitbra bara för att de är så himlans gott. Kör Slanka. Testade Cambridge innan, men Slanka slår allt. MUMS!

    Kika gärna in hos mig..

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.