Matbröd

Sött snabbakat bröd

 

Jag vill känna doften av nybakat bröd varje dag, men jobbar man heltid som jag så blir det tyvärr inte så. Men jag lovar er, det kommer att bli mer brödbak här i framtiden. I helgen så gjorde jag detta snabba bröd och Medelhavsbrödet. Detta bröd behöver ingen jästid då den är bakad på bakpulver och bikarbonat. Den är lite mer kompakt och lite sötare i smaken då den innehåller sirap. Snabbakad och perfekt om man har ont om tid men behöver bröd.

Snabbakat sött bröd

Detta behöver du till en limpa:

3 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl havregryn, 1 tsk bikarbonat, 1/2 tsk bakpulver, 1/2 dl ljus sirap, 3 dl yoghurt 3 % (ev laktosfri), smör till formen

Snabblimpa

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser. Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så tillsätt eventuellt 1 extra matsked yoghurt. Klicka smeten i en smord 1 1/2 liters brödform. Dekorera gärna med lite havregryn. Grädda i 150 grader i 1 timme.

Snabblimpa

Jag vill ha en god macka där smöret har smält för brödet ännu är varmt. Det är ju sååå underbart gott.  Tyvärr innebär det att man skär i brödet medan det fortfarande är varmt och det ska man egentligen inte, den kan både bli degig och smulig. Jag har skrivit att jag är en chokoholic men jag kan erkänna att jag är lika mycket mackoman. Jag älskar smörgåsar och mackor i alla dess slag.

Receptet och inlägg om Medelhavsbrödet finner du här.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.