Spett med hoisinkyckling och salladslök

 

Om du gillar asiatiska smaker så ska du absolut laga detta recept. Det var så gott! Och hur enkelt som helst. Marinaden är supergod, kanske inte så viktväktarvänlig men värd varje points den kostar. På bilden serveras det med ris, grillad sparris och en bit majskolv, men en god blandad sallad fungerar lika bra. Om vädret inte tillåter, så kan du grilla/steka det på en panna eller i ugn.

Till 4 spett behöver man:

500 gram kycklingfilé

2 klyftor vitlök, finhackade

3 cm ingefära, riven

1 msk sweet chili sås, asiatisk

1 msk soja, ljus

1 msk farinsocker

4 msk hoisinsås

4 salladslökar

4 stycken spett

Gör så här:

  1. Blanda vitlök, ingefära, chilisås, soja, farinsocker och hoisinsås till en marinad.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, tänk på att skära dem någorlunda lika stora.
  3. Lägg kycklingen i en påse och häll över marinaden. Marinera i minst 1 timme men gärna mer.
  4. Trä kyckling på spett med salladslök i början och på slutet. Salladslöken går lätt sönder på spetten, så var försiktig. Torka gärna av överflödig marinad så att spetten inte fastnar på grillen.
  5. Lägg på grill (eller stekpanna) och grilla till önskat resultat.
  6. Servera gärna spetten med kokt ris, grillad sparris och majskolv. Som tillbehör kan man även ha sweet chilisås.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela receptet har 12 points, vilket ger 3 points per spett. Lägg till points för de tillbehör du väljer att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.