Ugnsrostad ingefärskyckling

 

Nu när kylan börjar komma så är det dags att boosta kroppen med ingefära, vitlök och annat som förbättrar ditt immunförsvar. Till denna rätt så använde jag säkert en 5 cm ingefärsbit för både smak och nyttighetens skull, men du kan anpassa det efter eget tycke och smak. Samma sak är det med vitlöken och sambal oelek, Ös på om du gillar det eller ta mindre. Denna rätt går bra att äta som den är men är även god med lite ris eller potatis till.

Till 4 portioner behöver man:

4 kycklingfiléer

3 morötter delade i bitar

1 klyftad gul lök

300 gram vitkål i klyftor

3 skivade vitlöksklyftor

2 msk grovriven färsk ingefära

1 msk sambal oelek

1 msk sesamolja

1 msk rapsolja

1 dl japansk soja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem i en bunke.
  3. Lägg i morötter, gul lök, vitlök och vitkål i bunken.
  4. Blanda ihop riveningefära, sambal, oljor och soja i en skål.
  5. Häll över sojamarinaden i bunken och blanda väl.
  6. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Koka eventuellt ris / potatis under tiden.

Viktväktarna

  • WW Points: hela receptet är 9 Points, en portion är 2 points. Lägg till points för ris eller potatis.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Monica
    Vad roligt att det blev en succé hemma hos er. Stort tack för att du berättar, uppskattar det så mycket!
    Hälsningar Nadja

     
  • Monica Holmbom

    Tack för detta recept Bland det godaste vi ätit på länge. En super favorit ❤️ Fortsätt med underbara mat tips. Mvh Monica från Örebro

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.