Vietnamesisk nudelsallad med lövbiff
2025/06/03
Detta är en god sallad med fräsch och frisk citrussmak och knapriga nötter. Passar både som förrätt och som huvudrätt. Ös på med de grönsaker som du gillar och vill ha.
Portioner: 4
Ingredienser:
400 gram lövbiff
1 tsk olja
4 stjälkar citrongräs
5 vitlöksklyftor,
1 msk socker
4 msk fisksås
200 gram okokta risnudlar
grönsallad
3 morötter
1 gurka
1 paprika
4 msk majs
1 rödlök
50 gram hackade jordnötter
färsk koriander efter smak
1 lime
Instruktioner:
- Börja med marinaden: Skär av topparna och botten av citrongräset. Skala eventuellt av det yttersta lagret och hacka resten. Blanda citrongräs med finhackad vitlök, socker och fisksås.
- Skär köttet i tunna strimlor och lägg i marinaden.
- Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av och svalna.
- Skölj och skär grönsalladen i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem, gurkan och paprikan i tunna stavar. Skär även den röda löken i tunna skivor. Fördela salladen på fyra tallrikar och tillsätt morötter, gurka, paprika, majs och rödlök.
- Värm en wok- eller stekpanna med lite olja och stek köttet tillsammans med vitlöksmarinaden.
- Fördela nudlarna över salladen och lägg därefter köttet direkt på tallrikarna.
- Toppa med hackade jordnötter, lite färsk koriander och en limeklyfta.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 9 points per portion
- WW Points: 12 points per portion
Föregående
Middagsmeny vecka 23/2025
Nyare