Äppel- och citronmmuffins

Då har jag varit i farten och bakat lite igen. Denna gång blev det muffinsar med äpplen och en mild smak av citron, mycket gott till kaffet.

Propoints: 5 propoints per muffins

Till 16 muffinsar behöver du:

1/2 dl strösocker, 3 dl skalade äpplen skurna i tärningar, rivet skal av 1 citron, 1 1/2 dl mellanmjölk, 1 ägg, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 125 g smält smör, eventuellt florsocker med citronsmak eller vaniljsocker till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 1/2 dl socker tillsammans med äppeltärningarna i en kastrull och rör ner det rivna citronskalet. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Vänd ner äppelblandningen i smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i cirka 15 minuter. Grädda inte för länge, då blir muffinsarna torra. Pudra över med florsocker eller vaniljsocker när de svalnat något.

Jag pudrade över med vaniljsocker så att det luktade go vanilj. Om du har florsocker med citronsmak så går det lika bra.

 Om du gräddar bara någon minut kortare så får muffinsarna en lite krämig inre som inte alls är så dum. Ha en toppenfin dag!

instagram

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Äppel- och citronmmuffins

  1. Hej Nadja!

    Vilket trevligt recept på muffins. Och formarna är helt otroligt vackra! Kommer att återkomma för att kolla in din blogg närmare inom kort.

    /Sara

  2. muffins är ju verkligen gott och går ju att variera i det oändliga, vilka söta formar du hade..
    Ha en bra dag

  3. De där muffinsformarna är så himla fina! Jag såg dem på Bagaren och Kocken men var för småländskt snål för att köpa dem. Nu ångrar jag mig lite… Muffinsarna låter supergoda! För en muffinsplåt köpte jag i alla fall när jag var där! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *