Kött, WW Flex

Biff Stroganoff

Hösten är en period som jag gillar när det gäller mat. Då får man laga goa mustiga grytor som värmer gott i själen. Biff Stroganoff är kanske inte en gryta men den är god för det och något jag har varit sugen på ett tag. När det gäller nötkött så gillar jag när det nästan smälter i munnen och därför lät jag köttet nästan puttra i vatten i 45 minuter innan det fick fräsa upp. Tänk på att du kan lägga till eller minska på smakerna (tomatpuré, senap) efter eget tycke. Receptet nedan är mellan 4-6 portioner, frys in lunchlådor om det skulle bli över.

Biff Stroganoff

Mellan 4-6 portioner:

800 g finputsat nötkött (t.ex. fransyska eller innanlår), 1 stor lök, 1-2 vitlöksklyftor, 2 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 1 1/2-2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar

Gör så här:

Strimlade den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. Låt det snabbt fräsa i en kastrull med oljan. När det börjar fräsa så häller du i vatten så att det täcker köttet. Låt puttra tills köttet är mjukt. Häll i mer vatten om så behövs. När vattnet är borta och köttet är mjukt så lägger du till hackad lök, vitlök och paprika. Låt det fräsa ihop i någon minut.

Biff Stroganoff

Pudra över mjölet och blanda väl. Häll över matlagningsgrädden och därefter även vattnet. Tillsätt sedan smaksättningarna: tomatpuré och senap. Låt det puttra ihop. Smaksätt även med salt och svartpeppar efter eget tycke. Servera antingen med ris, potatis eller pasta. Glöm ej salladen bredvid.

Viktväktarna

  • WW Flex: Vid 15 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 14 smartpoints, 6 portioner är 10 smartpoints. Vid 7 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 10 smartpoints och 6 portioner är 7 smartpoints. Lägg till points för ris, potatis eller pasta.
  • Smartpoints: Vid 15 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 13 smartpoints, 6 portioner är 9 smartpoints. Vid 7 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 9 smartpoints och 6 portioner är 6 smartpoints. Lägg till points för ris, potatis eller pasta.
  • Propoints: Vid 15 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 10 propoints, 6 portioner är 7 propoints. Vid 7 % matlagningsgrädde= 4 portioner är 8 propoints och 6 portioner är 5 propoints. Lägg till points för ris, potatis eller pasta.
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Annie

    2014/10/03

    Tack för din kommentar!
    vilken fin blogg!

  • Nadja

    2014/10/04

    Tack Annie

  • Gunilla

    2015/08/30

    Hittade detta recept via Mytaste.se. Anledningen till att jag fastnade för just ditt recept var bilden. Det såg så fräscht och härligt ut. Jag gör aldrig exakt som det står i recept – om det inte är bakning – men med hjälp av ditt recept kommer jag få till min egen stroganoff. Tack!

  • Nadja

    2015/09/01

    Hej Gunilla

    Ja men visst, jag brukar också göra så, gilla bilden och sedan få inspiration av receptet, ibland följer jag den till punkt och pricka och ibland byter jag lite ingredienser och gör den till mig egen. Hoppas dy fick till din stroganoff 🙂
    /Nadja

  • Gunneli Lundqvist

    2016/04/17

    Superbra blogg.You maid my day!

  • Nadja

    2016/04/18

    Svar till Gunneli: You made my day with your sweet comment =) / Nadja

Kommentera