Grillat, Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Drumsticks med New Orleans rub

Äntligen dags för grilltider! Detta recept kan du båda använda till grillningen eller till att steka i ugnen, allt beroende på väder och årstid eller hur det passar dig. Receptet fann jag i min ”prova-på”-hög och jag måste säga att det var verkligen på tiden. Den var ju hur god som helst! Detta är en rub (kryddmix som du gnider in köttet med) för er som gillar lite hetta och till er andra så ber jag er minska på cayennepepparn efter smak. Vad som är bra med en ”rub” är att man inte behöver låta den stå och dra till sig smaken som en marinad gör. Det är bara att krydda och sätta igång med grillningen/stekningen.

Nedanstående blandning är så god, den kommer jag absolut göra flera gånger.

New Orleans Rub som räcker till 8-12 kycklingben:

8-12 kycklingben

1 1/2 msk paprikapulver, 1 msk salt, 1/2 msk grovmalen svartpeppar, 1/2 msk vitlökspulver, 1/2 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad timjan, 1/2 tsk malen cayennepeppar

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till New Orleans rub och krydda kycklingbenen ordentligt med det, även under skinnet om det går. Grilla kycklingen tills köttet släpper från benet (eller i ugnen på 225 grader,  vänd benen så att det steks på båda sidorna).

Om du vill få en extra smak på det hela så kan du avsluta med att pensla kycklingbenen de sista 10 minutrarna med någon god barbequesås, oftast behövs det göras i flera omgångar.

Viktväktarna

 • Smartpoints: 1 kycklingben utan skinn är 1 smartpoints och 2 smartpoints med skinn

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Barbro

  2011/04/29

  Åh, det vattnas i munnen. Å det gör det av tårtan i förra inlägget med!

 • Emma

  2011/05/02

  Åh vad gott det ser ut och låter! 🙂 Kyckling är ju så gott. Och allt blir gott när man grillar!

Kommentera