Fransk tomatfisk

Detta är ett mycket gott, enkelt och snabblagat recept. Verkligen värt att prova.

Fransk tomatfisk

Fransk tomatfisk, cirka 4 portioner:

4 ryggbitar av torsk-, hoki- eller sejfilé (går även bra med gös), 1 tsk salt, 2 msk pressad citronsaft, 75 g smält smör eller margarin, 1 vitlöksklyfta, 2 dl hackad persilja, ca 2 dl smulat halvtorrt vitt formbröd, 1 tsk torkad dragon, 4 tomater, salt, peppar

Ugn: 225 grader

Gör så här:

Är fisken djupfryst? Låt den tina. Lägg den på ett smort eldfast fat. Salta och ringla över citronsaften. Smält matfettet.  Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Riv brödet. Rör ihop alltsammans med smulad dragon och fördela det över fisken. Skär tomaterna i ganska tjocka skivor och lägg dem runtom fisken. Salta och peppra lätt på tomaterna. Stek fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills den är vit och genomskinlig. Bjud kokt potatis eller potatismos till.

Viktväktarna

Smartpoints: 9 smartpoints per portion, lägg till points för potatis

Propoints: 8 pp/portion, lägg till points för potatis eller liknande om det serveras till

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *