Gulaschsoppa i Crock-Pot

Plockade fram min Crock-Pot i helgen. Var sugen på värmande soppa. Valde att göra soppan i Crock-Poten då den tillagar nötkött på ett mycket bra sätt och för att den inte kokar sönder grönsaker. Resultatet blev en Gulaschsoppa som var mycket god. Barnen som inte är så förtjusta i soppa undrade vad det var som doftade så gott, en vågade till och med provsmaka efter att ha pillat bort lite grönsaker. Soppan passar även bra till matlåda dagen efter då den smakar ännu godare då. Längst ner i detta inlägg så beskriver jag lite kort hur ni kan tillaga denna soppa i en vanlig gryta. Till cirka 4-5 portioner behöves det:

600 g nötkött typ märgpipa eller bog, 1 msk olja till stekning, 1 gul lök, 4 potatisar, 1/2-1 röd paprika, 1/2-1 grön paprika, 1 större morot, 1/2 squash, 12 dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, 4 msk tomatpuré, 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar, 2 tsk oregano, 2 tsk paprikapulver, 1 sockerbit (kan uteslutas) för att balansera upp syran från tomatpurén

Gör så här:

Finputsa nötköttet om det så behövs. Skär den i små tärningar och bryn den i en gryta tills den får lite färg.

Under tiden skär du upp alla grönsaker i små tärningar och lägger dem direkt i crock-potens lergryta. Lägg till sedan köttet när det är klart, samt alla kryddor, pressad vitlök och tomatpurén. Rör om så att allt blandas. Tillsätt vatten och rör om igen så att tomatpurén löses upp. Ställ in Crock-Poten på hög (2) och 6 timmar.

Efter sex timmar så har köttet och potatisen mjuknat och det är bara att glufsa i sig. Tiden kan variera beroende på hur små / stora tärningar man har skurit. Men beräkna minst sex timmar och upp till åtta. Servera om så önskar en brödbit och naturligtvis lite sallad.

Om du vill koka soppan i en vanlig gryta så gör du så här:

Skär upp köttet och grönsakerna precis som ovan. Fräs köttet i oljan och när den fått färg lägger du till övriga grönsaker. Tillsätt kryddor, vitlök, tomatpurén och till sist vätskan. Blanda ordentligt. Sjud gärna under lock tills köttet känns mört och fint, minst 40 minuter eller längre. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: hela satsen är 24 smartpoints och vid 4 portioner blir det 6 smartpoints per portion

Propoints: hela satsen kostar 27 pp och vid fyra portioner blir det 7 pp/portion.

5 thoughts on “Gulaschsoppa i Crock-Pot

  1. Ser ju jättegott ut! Om man fördubblar satsen i en croc pot, hur lång blir koktiden då?

  2. Hej Carina, tror inte du får plats med mera i en Crock-Pot för min vart full om jag inte minns fel. /Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *