Havrebollar – favorit i repris

Förra helgen så blev min dotter sugen på havrebollar och då plockade jag fram detta favoritrecept. Denna gång så halverade jag receptet och fick fram cirka 25 havrebollar och det räckte mer än väl för att stilla sockerbegäret hos oss alla. Om du vill göra fler havrebollar än så, så ska du kika på receptet här. Annars så följer du receptet nedan. OBS! Smeten ska vara så där kladdig och nästan oformbar, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen så gör dem gärna dagen innan eller så. Dessa havrebollar går bra att frysa.

Propoints: hela satsen enligt receptet nedan är 106 propoints. Om du får ut mellan 24-30 stycken bollar så är en boll 4 propoints, billigare än de köpta men minst lika goda.

Detta behöver du till cirka 25 bollar:

6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk,  2 dl kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.

~~ Instagram: Nadjaskitchen ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~

8 thoughts on “Havrebollar – favorit i repris

  1. Sv: Men visst är det synd att man glömmer maten från barndomen, fast vi har fått lite fler recept från våra föräldrar på fler maträtter från dåtiden. Så det kommer lite fler inlägg snart om det. Sen finns det ju så mycket nytt man vill prova så det kanske inte är konstigt att man tappar det gamla…
    Men denna sortens havrebullar har vi aldrig sett, smakar det som vanliga chokladbullar eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *