Havrebollar – favorit i repris

Vill du snabbt stilla sockerbegäret så ska du göra dessa godingar. Smeten är kladdig och svår att forma, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen. Dessa havrebollar går bra att frysa eller göra dubbel sats. Om man vill få ner pointsen eller inte äta vitt socker så kan man byta ut den mot Stevia. Jag har dock inte provat det själv och men tror att resultatet skulle bli detsamma.

Detta behöver du till cirka 25 bollar:

6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk,  2 dl kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.

Viktväktarna

  • Smartpoints: hela satsen har 165 smartpoints. Vid 30 bollar så blir 1 boll 6 sp. Om man byter till Stevia så blir det 122 smartpoints (vid 30 bollar blir 1 boll 4sp)
  • Propoints: hela satsen enligt receptet ovan är 106 propoints. Om du får ut mellan 24-30 stycken bollar så är en boll 4 propoints, billigare än de köpta men minst lika goda.

~~ Instagram: Nadjaskitchen ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Havrebollar – favorit i repris

  1. Sv: Men visst är det synd att man glömmer maten från barndomen, fast vi har fått lite fler recept från våra föräldrar på fler maträtter från dåtiden. Så det kommer lite fler inlägg snart om det. Sen finns det ju så mycket nytt man vill prova så det kanske inte är konstigt att man tappar det gamla…
    Men denna sortens havrebullar har vi aldrig sett, smakar det som vanliga chokladbullar eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *