Choklad,  Kondisbitar

Havrebollar

Jag blev väldigt nyfiken på dessa Havrebollar från Annas Recept. Det var flera som skrev att de var sååå goda, så det var bara att hugga i och prova. Kan tala om att de är försvinnande goda, blir säkert en riktig succé till barnkalaset.

Havrebollar

 

Äkta havrebollar

12 dl havregryn, 4 dl socker, 1 dl kokos, 1 msk vaniljsocker, 8 msk O’boy, 300 g rumsvarmt margarin, 1 dl kaffe (varmt), 1 dl mjölk

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser med margarinet (utrörd). Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt. De går bra att frysa.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • Nadja

    Vet inte om de liknar just Delicatos havrebollar, men de liknar de havrebollar som finns överallt till försäljning i tobaksaffärer och pressbyråer. Kaffet kan då bytas ut mot mjölk för närmare smak. Men goda är de!

  • Paulin

    Hejsan.. 🙂 Hoppas detta recept fungerar, ska prova det nästa gång jag ska göra någe gott. Hur lika i smak tycker ni som testat att dem är Delicatos vita havrebollar ? Det är dem jag försöker hitta recept till.

    Mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.