Krämig Chicken Korma

Detta är en riktigt god indisk gryta som man antingen äter med ris eller Naanbröd. Den är full med underbara indiska smaker tack vare kryddblandningen Garam Masala, vilket betyder het kryddblandning. Minska på denna om du vill ha en mildare gryta. I övrigt är denna gryta mycket enkel att göra, medan du kokar riset blir även grytan klar.

Krämig Chicken KormaTill cirka 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 1 gul lök, 2 vitlök, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk currymangopulver (vanlig curry går också bra), 1 tsk salt, 1 tsk kardemumma, 4 tsk garam masala, 1 röd paprika, 2 tsk kokosflingor, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15% för vv) + 1/2 dl vatten, ev majskorn (ej inräknade)

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Fräs löken i matolja så att den blir glansig. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning i cirka en minut.

Krämig Chicken KormaLägg i kycklingbitarna och fräs i cirka 5 minuter. Rör om ibland. Hacka den röda paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, kokosflingor, matlagningsgrädde och vatten när kycklingen börjar se färdig ut. Blanda ordentligt och låt det hela puttra samman i 5-10 minuter

Krämig Chicken Korma

Servera kycklinggrytan med ris/naanbröd och majskorn som passar finfint till detta.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: För Chicken Korma så räknar du 7 smartpoints per portion, lägg till smartpoints för ris
  • Propoints: För Chicken Korma så räknar du 6 propoints per portion, lägg till propoints för ris
Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Krämig Chicken Korma

  1. Gott! Åts av stora och små när jag gjorde en mildare kryddning. Doften och smaken var verkligen Indien. Lättlagat!

  2. Hej Maria, tycker det är jättekul att få höra att du gillar veckomatsedlarna. Tack så mycket!
    /Nadja

  3. Mums! Supergod rätt. Vi lade till Rajita (Santa Marias) gjord på 0,5% kvarg. Oh, my så gott! Tack!!!

  4. Tack Marie. Detta är en av våra favoriträtter här hemma

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *