Indiskt, Kyckling/Fågel, WW Flex, WW Propoints, WW SmartPoints

Krämig Chicken Korma

Detta är en riktigt god indisk gryta som man antingen äter med ris eller Naanbröd. Den är full med underbara indiska smaker tack vare kryddblandningen Garam Masala, vilket betyder het kryddblandning. Minska på denna om du vill ha en mildare gryta. I övrigt är denna gryta mycket enkel att göra, medan du kokar riset blir även grytan klar.

Krämig Chicken Korma

Till cirka 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk curry mangopulver (vanlig curry går också bra), 1 tsk salt, 1 tsk kardemumma, 4 tsk garam masala, 1 röd paprika, 2 tsk kokosflingor, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15% för vv) + 1/2 dl vatten, ev majskorn

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Fräs löken i matolja så att den blir glansig. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning i cirka en minut.

Krämig Chicken Korma

Lägg i kycklingbitarna och fräs i cirka 5 minuter. Rör om ibland. Hacka den röda paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, kokosflingor, matlagningsgrädde och vatten när kycklingen börjar se färdig ut. Blanda ordentligt och låt det hela puttra samman i 5-10 minuter

Krämig Chicken Korma

Servera kycklinggrytan med ris/naanbröd och majskorn som passar finfint till detta.

Viktväktarna:

  • WW Flex: För Chicken Korma så räknar du 5 smartpoints per portion, lägg till smartpoints för ris
  • Smartpoints: För Chicken Korma så räknar du 7 smartpoints per portion, lägg till smartpoints för ris
  • Propoints: För Chicken Korma så räknar du 6 propoints per portion, lägg till propoints för ris
Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

  • Sussi Hägg

    2013/02/09

    Det här ska jag prova någon dag
    Lät mycket gott & såg mycket gott ut

  • Pingback: Veckans middag nr: 124 | Nadjaskitchen.se

  • Marie

    2013/04/04

    Fantastiskt god, den kommer jag att göra igen…och igen

  • Nadja

    2013/04/04

    Tack Marie! Kul att du återkommer med vad du tyckte, sånt gillar jag!

  • Yvonne

    2014/01/24

    Gott! Åts av stora och små när jag gjorde en mildare kryddning. Doften och smaken var verkligen Indien. Lättlagat!

  • Nadja

    2014/01/26

    Yvonne: Precis rätt gjort, anpassa receptet efter smak och tycke! /Nadja

  • Maria

    2015/10/11

    Hej !
    jag tycker du gör jätte bra matsedlar, det är till stor hjälp.
    Mvh
    Maria

  • Nadja

    2015/10/12

    Hej Maria, tycker det är jättekul att få höra att du gillar veckomatsedlarna. Tack så mycket!
    /Nadja

  • Marie

    2016/10/01

    Mums! Supergod rätt. Vi lade till Rajita (Santa Marias) gjord på 0,5% kvarg. Oh, my så gott! Tack!!!

  • Nadja

    2016/10/06

    Tack Marie. Detta är en av våra favoriträtter här hemma

    Hälsningar Nadja

Kommentera