Choklad, Efterrätter, Muffins

Pistagekladdmuffins med grön gräddtopp

Många av oss bakbloggare har fått en lite påse hemskickad av goa Fazer. Och som ni säkert har märkt så har de en jätterolig tävling för oss hemmabagare. Jag har skickat in några bidrag och dessa goda kladdiga pistagemuffins är en av dem. Jag kan lova att de är goda, de lättsaltade pistagenötterna går perfekt ihop med den kladdiga chokladen och gräddtoppen gör så att man får en känsla av att äta en kladdkaka. Mums! 

Detta behöver du till cirka 15 stycken kladdiga muffins:

Smet: 100 g smör eller margarin, 2 ägg, 2 1/2 dl socker, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 4 msk kakao, 2 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 100 g lättsaltade pistagenötter

Topping: ca 2 1/2 dl grädde, 1 tsk vaniljsocker, grön karamellfärg, kakao att pudra över

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C. Ställ veckade papperformar på en plåt eller muffinsbleck. Smält matfettet och låt den svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Se till att kakaon inte lämnar några klumpar. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet. Hacka pistagenötterna i lagom stora bitar och rör ner även dem. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter så blir de kladdiga och supergoa!

Låt muffinsarna svalna ordentligt. Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsockret och den gröna färgen. Spritsa ut grädden på muffinsarna och pudra sedan över kakaon. Låt muffinsarna stå i kylskåp fram till serveringen. Servera varje muffins på ett litet kaffefat tillsammans med en liten tesked. Sedan är det bara att njuta av dem!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Emmy

    2010/03/29

    De ser verkligen helt underbart goda ut! Lycka tilli tävlingen!

  • Anna

    2010/03/30

    Läckert!!! Lycka till! ha en bra dag!

  • Fridas kök

    2010/03/30

    Mums, säger jag bara! Kan du skicka hit en? 😉

  • tora

    2010/03/30

    Ser helt underbart gott ut! 🙂

  • Kryddburken

    2010/03/30

    Guuud så fina! Och med pistage i måste det ju bara bli hur gott som helst också! 🙂

  • Filibabba

    2010/03/31

    Vad goda de ser ut! 😀

  • Jessica

    2010/03/31

    Ser ju hur smarriga ut som helst!

    Lycka till i tävlingen, vore ju skoj om nån mer matblogg knep ett pris =)

  • Jisses så läckra dom ser ut!!

    Hoppas du får en riktigt trevlig påsk!

    Mvh Åsa.

    P.S. Jag hittade dig hos Linda på Kryddburken på FB och har gjort en vänförfrågan till dig. D.S 😀

  • Nina

    2010/04/05

    Shit, vilka snygga! Låter som de är goda också. Får nog testa att baka dem nån dag=)

Kommentera