Snabblagad korvgryta

Vardagslunken är tillbaka. Barnen har börjat skolan och vi arbetar. Många dagar (måndagar?) vill vi att middagen ska komma fort på bordet och tillagas snabbt. Barnen ropar: vad blir det för mat eller när är maten färdig? Med detta recept så har du inom 30 minuter en god middag med korv och vita bönor i tomatsås. Korvarna kan naturligtvis bytas ut till den korv du och din familj gillar bäst, men lägg gärna i en starkare korv som ger denna rätt den där extra touchen.

Snabblagad korvgryta Du behöver till cirka 4 portioner:

2 starka chorizokorvar (9 %), 1 paket (500 g) grillkorv (9 %), 1 gul lök, 1/2 purjolök, 1 morot, 1 vitlöksklyfta, 1 röd paprika, 2 burkar vita bönor i tomatsås, salt, peppar

Gör så här:

Fräs löken, paprikan och moroten i lite rapsolja. Skär korvarna i slantar och låt dem fräsa med tills de får lite färg. Häll sedan i de vita bönorna i tomatsås och låt dem bli varma. Salta och peppra efter smak.

Snabblagad korvgrytaKorvgrytan kan ätas som den är tillsammans med en fin grönsallad och tomater. Men vill du ha något till så passar Basmatiris eller Jasminris perfekt. Börja då med att lägga riset på kokning innan du börjar med grytan, på så sätt blir de klara samtidigt.

Smartpoints: 14 sp per portion, lägg till för ris

 

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Snabblagad korvgryta

 1. Korvgryta är ju alltid toppen, snabbt och barnen brukar älska allt med korv i. Gott dessutom med vita bönor i.

  Ha en toppenkväll!

 2. Ha ha måste erkänna att jag sitter här och nickar igenkännande när jag läser vad dina barn frågar – vad blir det för mat?..
  Det är det första jag hör när jag kommer hem kl 17 från jobbet, inte hej utan, vad blir det för mat? eller vad ska vi äta?..
  Dom är ju för roliga..
  Ha en trevlig helg

 3. Hej Gunilla, denna rätt är inte billig i propoints, hela 14 propoints (chorizokorven max 11%).

  Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *