Asiatiskt,  Kyckling/Fågel

Ugnsrostad ingefärskyckling

 

Nu när kylan börjar komma så är det dags att boosta kroppen med ingefära, vitlök och annat som förbättrar ditt immunförsvar. Till denna rätt så använde jag säkert en 5 cm ingefärsbit för både smak och nyttighetens skull, men du kan anpassa det efter eget tycke och smak. Samma sak är det med vitlöken och sambal oelek, Ös på om du gillar det eller ta mindre. Denna rätt går bra att äta som den är men är även god med lite ris till.

Till 4 portioner behöver man:

4 kycklingfiléer

3 morötter delade i bitar

1 klyftad gul lök

300 gram vitkål i klyftor

3 skivade vitlöksklyftor

2 msk grovriven färsk ingefära

1 msk sambal oelek

1 msk sesamolja

1 msk rapsolja

1 dl japansk soja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem i en bunke.
  3. Lägg i morötter, gul lök, vitlök och vitkål i bunken.
  4. Blanda ihop riveningefära, sambal, oljor och soja i en skål.
  5. Häll över sojamarinaden i bunken och blanda väl.
  6. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Koka eventuellt riset under tiden.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 2 smartpoints per portion, lägg till points för eventuell ris
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.