Fläskfiléwok med stekta nudlar

 

Jag blev väldigt sugen på lite wok och thai en dag och då kom denna rätt fram. Jag tog det jag hade hemma. Du kan byta ut fläskfilén mot kyckling om du föredrar det. Att ha frysta grönsaker i frysen är så bra, men ta gärna de färska först så att de inte blir gamla. Krydda efter tycke och smak.

Till 4 portioner behöver du:

600 g fläskfilé, 2 tsk rapsolja till stekning, 4 portioner okokta äggnudlar (40 gr per portion okokft), halvpåse fryst Thaiwokgrönsaker, några droppar fisksås, 1-2 msk redcurrypasta efter smak, svartpeppar, ev salt

Gör så här:

Putsa filén och skär den i strimlor. Stek den snabbt i en traktörpanna/wok. Ta ur köttet från panna och lägg dem åt sidan. Koka upp vatten till nudlarna och koka dem i tre minuter.

Stek upp grönsakerna i pannan på rätt så hög värme. Rör om nästan hela tiden så att de inte blir brända. Krydda efter tycke och smak med fisksås, red curry, peppar och eventuellt lite salt. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan och blanda. Lägg även i de kokta nudlarna och blanda väl.

Smaka av och krydda eventuellt lite till. Häll upp på fyra tallrikar och servera. Krispig fräsch sallad är gott till. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.