Saftig kokoskaka

 

Gillar du kokos? Ja då ska du prova denna goda och saftiga kokoskaka. Den är superenkel att göra och är klar på cirka en halvtimme. Gästerna kommer säkerligen att uppskatta den. Receptet har jag ursprungligen fått från min gamla chef Annbritt. Hon bjöd på den en gång när vi hade möte och jag fick då receptet. Sedan dess har jag bakad den flera gånger. Kakan kanske inte är så ”billiga” i points (ViktVäktarnas program), men som jag brukar säga: planera och lägg undan lite points så kan du njuta av den med gott samvete.

Till en kaka behöver du:

Smet:

1 ½ dl socker

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i det i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  3. Grädda i en smord form beströdd med kokos i 175 grader i cirka 30 minuter.
  4. Gör under tiden toppingen.

Topping:

50 g smält margarin 80%

1 äggula

1/2 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

kokosflingor (2-4 msk ingår i beräkningen nedan)

Gör så här:

  1. Smält smöret och rör i äggulan, sockret och vaniljsockret.
  2. Stick många hål i kakan med t.ex en tandpetare eller baksticka och häll sedan över toppingen.
  3. Strö på med kokos.
  4. Låt kakan svalna en liten stund innan du skär i den.
  5. Servera den tillsamman med en kopp kaffe så blir det perfekt!

ViktVäktarna

  • WW Points: hela kakan har 92-96 points (beroende på hur mycket kokos du väljer att strö på). Vid 12 bitar så blir det 8 points per bit.

16 kommentarer

  • Matilda

    alltså..ärligt..denna kakan var såååå god! Den var perfekt söt, perfekt mjuk och saftig konsistens..jag skulle gärna äta upp hela tårtan men familjen vill såklart ha också :p

    Tack för ett bra recept, denna hamnar bland mina favoriter.

     
  • Anja

    Hej!
    mums vad god den ser ut =) hade tänkt att göra den till helgen, är det ok att jag skriver ut receptet med bilden?
    mvh Anja =)

     
  • Petra

    Såg det här receptet och har hunnit med att baka 3 (!!!) stycken kokoskakor redan! Försvinnande goda. Folk älskar den!

    Ville även fråga om det går bra att jag ”lånar” din bild till min blogg? Naturligtvis länkar jag till dig i samma inlägg. Skulle gärna vilja lägga ut receptet på min blogg nämligen 🙂

    Ha en underbar dag!

    Svar från Nadja:

    Men vad roligt det var att läsa detta! Jättekul att kakan är så uppskattad, jag är inte överraskad för den är supergod.

    Jag uppskattar att du frågar om du får ”låna” bilden på kakan, det precis det jag vill att man gör. Du får låna bilden och lägga ut den på din blogg om du anger att den kommer från mig.

    Nadja

     

  • mimmismat

    Jo, den här tycks jag känna igen. Har ett handskrivet recept från förr som liknar detta. Nu skall jag ta fram det och testa till kaffet någon dag.

    Må så gott/ Mimmi

     
  • Cutecakes-Paulina

    Angående väggklockan med cupcakemotiv som är så fin tycker jag! Men kan just nu inte minnas var jag ”snodde” bilden ifrån! Surfade bort mig totalt den dagen ha ha, men ska försöka ta reda på det!
    Kram
    Paulina

     
  • Åsa/ensidamedmat

    Detta receptet har jag gjort många gånger!!
    Det var faktiskt ett av dom första recepten på min blogg…
    Den är såååå himla god!
    Folk bara älskar den när man bjuder på den…

    Kram Åsa.

     
  • Sandra drömkaka

    Mmm så god den såg ut, måste testas!
    Jag brukar baka en jättegod chokladbotten & ha en smör & kokosglasyr på, den kanske du skulle testa finns på min bakarblogg 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.