Kall Gräslökssås till fisk

 

Ikväll hade vi fisk till middag och det var så gott. Tyvärr äter vi det alldeles för sällan och det mest för att sonen är måttligt förtjust i det. Han brukar  muttra lite extra så där när fisk serveras. Ikväll så var jag sugen på en kall sås till fisken så jag blandade ihop en len gräslökssås på en höft och det blev kalasgott..

Fisk med kall gräslökssås

Detta la jag i såsen:

2 dl lätt crème fraiche, 2 msk majonnäs, cirka 1/2 tsk salt, 1/2-1 tsk citronsaft, några tag vitpeppar med kryddkvarn

Len gräslökssås

Blanda creme fraiche med majonnäsen, saltet, citronsaften, vitpeppar och hackad gräslök. Blanda och smaka av. Låt stå kallt tills den ska serveras.

TIPS! Denna sås tillsammans med hackad skinka är även supergod till bakad potatis.

ViktVäktarna

  • WW Points: 21 points för hela satsen med 80 % och med lättmajonnäs 19 points. Vid 4 portioner blir det 5 points per portion oavsett vilken typ av majonnäs man använder.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.