Kall Gräslökssås till fisk
2009/11/02
Ikväll hade vi fisk till middag och det var så gott. Tyvärr äter vi det alldeles för sällan och det mest för att sonen är måttligt förtjust i det. Han brukar muttra lite extra så där när fisk serveras. Ikväll så var jag sugen på en kall sås till fisken så jag blandade ihop en len gräslökssås på en höft och det blev kalasgott..
Detta la jag i såsen:
2 dl lätt crème fraiche, 2 msk majonnäs, cirka 1/2 tsk salt, 1/2-1 tsk citronsaft, några tag vitpeppar med kryddkvarn
Blanda creme fraiche med majonnäsen, saltet, citronsaften, vitpeppar och hackad gräslök. Blanda och smaka av. Låt stå kallt tills den ska serveras.
TIPS! Denna sås tillsammans med hackad skinka är även supergod till bakad potatis.
Viktväktarna
- mittWW Smartpoints BLÅ: totalt för hela satsen är det 18 smartpoints vid användning av lättmajonnäs och 22 smartpoints vid 80 % majonnäs. Dela det med antal portioner du serverar
- mittWW Smartpoints GRÖN: med 80 % majonnäs så är nedanstående recept 22 smartpoints och vid 4 portioner så blir det 6 sp/portion. Om man använder 32 % lätt majonnäs så blir det 18 sp totalt och vid 4 portioner 5 sp/portion
Föregående
Gott Valnötsbröd
Nyare
4 kommentarer
Kryddburken
Kall vit sås till fisk är aldrig fel! Och det är dessutom en sån där sås som man kan bli tok-sugen på ibland och bara måste ha!! 😉
Lena Svensson
Såsen ser kalasgod ut 🙂 Här blir det hemlagad pizza idag ha en bra kväll
Kram Lena
Karin
Panerad fisk med kall sås och potatis är så himla gott! Det gör man på tok för sällan 🙂
Emmas Kök
Smarrigt! Kall citronsås, dillsås eller som du gjort med gräslök är ju supergott till en bit fisk! Fräscht och mumsigt 🙂