Kokos- och citronbullar

 

Det är inte varje dag man sätter igång och bakar bullar och det är kanske därför det blir så speciellt när man väl gör det. Jag ville prova på något nytt och då blev det dessa Kokos- och citronbullar. De blev faktiskt inte så dumma. Man kan inte jämföra dem med Kanelbullar eller Vaniljbullar. Kokos- och citronbullar är inte så söta utan de smakar mera citron och lite svagt kokos. Men det är kul att kunna bjuda på flera olika sorters bullar till kaffet.

Detta behöver du till en sats Kokos-och citronbullar:

Deg: 150 g smör, 5 dl mellanmjölk (laktosfri), 75 g jäst, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk salt, 3 tsk mald/krossad kardemumma, 17 dl vetemjöl

Fyllning: 2 dl kokosflingor, 1/2 dl mellanmjölk (laktosfri), rivet skal av 1 citron, 100 g rumsvarmt smör, 1/2 dl socker

Garnering: 1 ägg till pensling, 2 dl pärlsocker och ev. lite kokos

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula sönder jästen i en skål och tillsätt degvätskan. Rör om tilsl jästen har löst sig. Tillsätt sedan socker, salt och kardemumman. Rör ner det mesta av mjölet. Här är det bra om du använder en maskin för arbeta degen kraftigt i minst 10 minuter så att den blir blank och smidig. Låt degen vila i 40 minuter eller tills den har jäst till dubbel storlek.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Baka ut varje del till en rektangulär platta. Lägg på fyllningen och rulla ihop från den avlånga sidan. Skär rullen i lagom stora bitar och lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Här kan du sätta på ugnen (250 grader) så hinner den bli lagom varm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö därefter över pärlsocker och eventuellt lite kokosflingor. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter.  Låt dem svalna udner en bakduk innan de avnjuts.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt är det 353 points. Dela det med antalet bullar du får, tex vid 40 st så blir det 9 points per bulle.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.