Fläskfilé Provencale

 

Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept. Attans vad gott det var! Jag rekommenderar det starkt. Jag hade ugnsstekt potatis och lite beasås till, resultatet blev en riktig festmåltid. Kanske något till helgen?

Till 4 portioner behöver man:

  • 600 gram fläskfilé
  • salt & peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näve finhackad persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Finputsa filén, salta och peppra fläskfilén runt om.
  3. Hetta upp en ugnsfast stekpanna och häll i oljan. Bryn fläskfilén snabbt runt om på hög värme.
  4. Stoppa i en termometer i mitten av köttet och stoppa in i ugnen tills termometern visar 68 -72 grader, beroende på hur du själv vill ha köttet. Ta ut köttet och låt det sedan vila på en skärbräda.
  5. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret och pressad vitlök. Fräs det en liten kort stund men låt inte vitlöken bli bränd.
  6. Tillsätt persiljan och tag bort från värmen.
  7. Skiva köttet och lägg upp det på ett serveringsfat.
  8. Skeda över smöret och servera direkt.
  9. Servera med mycket grönt eller lägg till potatis eller annat gott till köttet.

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points per portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.