Matbröd,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Glutenfritt fröknäcke

 

Favorit i repris! Ni tycker så mycket om Kesobrödet som finns på bloggen men jag vill att ni även provat att göra detta fröknäcke. Det är så enkelt och så gott!

Detta recept fick jag från mina arbetskollegor Wayra och Marita. Det är ett fröknäcke som är jättegott och väldigt enkelt att göra. Det är bara att blanda ihop smeten, lägga det på plåt, kavla ut och in i ugnen en timme. Klart. Sedan får du ett riktigt smarrigt och knaprigt fröknäcke som du kan ta till frukost, till mellanmål eller till soppan. Skär gärna upp bitarna innan du ställer in plåten i ugnen, det blir mycket lättare att bryta sönder knäcket i fina bitar efter gräddningen. TIPS! Gör 2 plåtar på en gång, det kommer att gå åt, det jag lovar er.

Till en plåt behöver man:

2 dl majsmjöl, ½ dl pumpafrön, ½ dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl linfrön, 2 msk rapsolja, 2 dl kokande vatten, flingsalt att strö över

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll smeten på bakplåten. Jag bredde ut smeten i form av en rektangel. Lägg sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut så tunt du vill ha det. Dra bort bakplåtspapperet. Skär ut bitar efter eget val och strö över med flingsalt.

Grädda i cirka 1 timme och låt det sedan svalna lite innan du bryter det i bitar. Förvara det i en lufttät burk.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: Receptet har totalt 40 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp. Mellan 28-40 bitar blir det 1 sp per bit.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Receptet har totalt 40 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp. Mellan 28-40 bitar blir det 1 sp per bit.
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej,
    Du kan välja vilket majsmjöl du vill, så länge det är torkade majskorn som malts till mjöl.
    Förväxla det inte med Maizena majsstärkelse som används till redning, det är inte samma sak.

    MVH Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.